Dolenjska, drugačna doživetja

Sporočila za medije

Iščemo nove sodelavce/ sodelavke!

27. 2. 2017

Si z Dolenjske in študiraš v Ljubljani ter želiš v prostem času zaslužiti kakšen Evro? Govoriš vsaj en tuj jezik (ang., nem., ita.) in poznaš Dolenjsko, njene zanimivosti, kulinariko in vse to želiš predstaviti domačim in tujim gostom? Svojo predstavitev pošlji na info@visitdolenjska.eu do 20. marca 2017. Delovno mesto je v centru Ljubljane.

Image title
Obletnica predstavitve na EXPO 2015 v Milanu

10. 10. 2016

Danes mineva natanko eno leto od prve predstavitve regije JV Slovenija na svetovni razstavi EXPO, ki je v lanskem letu potekala v Milanu.27. 7. 2016

Skoraj mesec od pričetka poletne akcije Sladolenjska, kjer s pomočjo širše javnosti izbiramo najboljšega ponudnika sladoleda v regiji JV Slovenija, smo pripravili delne rezultate glasovanja. Ogledate si jih lahko tukaj: Delni rezultati akcije Sladolenjska.pdf.

Več o promocijski akciji, ki bo potekala še cel mesec avgust, si lahko preberete na strani Sladolenjska.Svetovna popotnika z Irske obiskala Dolenjsko

12. 7. 2016

S Carlosom in Florence iz Irske smo vzpostavili stik preko Twitterja in kmalu za tem, sta v svoj popotniški program vključila tudi Dolenjsko. Blog o njunih doživetjih med dolenjskimi griči si lahko preberete na povezavi.
Kartica drugačnih doživetij v poletno sezono 2016

20. 6. 2016

Konec junija mineva natanko eno leto, odkar smo na Razvojnem centru Novo mesto širši javnosti predstavili nov turistični produkt destinacije - Kartico drugačnih doživetij. Kartica na preprost način povezuje raznoliko ter razpršeno turistično ponudbo jugovzhodne regije kot turistične destinacije. 

Turistom, ki vsaj enkrat prespijo pri ponudniku nastanitev na Dolenjskem, Beli krajini ali Kočevsko-ribniškem, predstavlja nabor konkretnih idej za preživljanje počitnic in samostojno raziskovanje tudi manjših ponudnikov v naši regiji (gostilne, muzejske zbirke, domača obrt, turistične kmetije, športne dejavnosti …).

V letu 2015 je bilo izdanih prvih 1000 kartic ter letakov, v sklopu našega skupnega nastopa na svetovni razstavi EXPO v Milanu pa smo na stojnici razdelili tudi več kot 800 priložnostnih kartic, veljavnih do oktobra 2016. Z jesensko prenovo spletnega portala www.visitdolenjska.eu smo omogočili še bolj pregledno in sodobno predstavitev ponudnikov Kartice drugačnih doživetij.

Promocijske aktivnosti ponudnikov Kartice drugačnih doživetij se čez celo leto vrstijo preko družbenih omrežji visitdolenjska ter e-informatorjev, ki jih mesečno pošiljamo na številne naslove po naših bazah. Priložnostno Kartico drugačnih doživetijpa smo razdelili tudi med obiskovalce našega razstavnega prostora na letošnjem sejmu Natour Alpe Adria.

Letos smo celovito prenovili tiskani letak, ki je poleg slovenščine na voljo še v treh tujih jezikih. Z velikim ponosom pa naznanjamo, daKartica drugačnih doživetij, z začetkom poletne sezone 2016 prihaja tudi v recepcije Term Krkav Novo mesto, Otočec, Šmarješke in Dolenjske Toplice. Njihovim gostom bodo izročali kartico, z aktualnimi ugodnostmi pa se bodo slednji lahko seznanili tudi na spletnem portalu www.visitdolenjska.eu. Snujemo pa seveda tudi nove zgodbe, ki bodo marsikateremu turističnemu ponudniku olajšale delo, JV Slovenijo pa turistom naredili še bolj privlačno in zanimivo. Omenimo lahko npr. začetek sodelovanja z največjo rezervacijsko platformo Booking.com, kjer vsem ponudnikom nastanitev v JV Sloveniji, nudimo še bolj enostavni način trženja njihovih kapacitet.

Cenjene turistične ponudnike v regiji vljudno vabimo k sodelovanju na tak ali drugačen način, predvsem pa jim želimo pomagati pri optimizaciji njihovega dela.

Stran za ponudnike: www.rc-nm.si/turizemPrvomajski prazniki na Dolenjskem

22. 4. 2016

Za prvomajske praznike vas vabi restavracija in hotel Oštarija iz Dolenjskih Toplic, kjer so pripravili paket »mini počitnice za družinev Dolenjskih Toplicah«. Organizatorji pa 27. aprila pripravljajo proslavo na Bazi 20 in odkritje štirih spomenikov. V Šmarjeških Toplicah na predvečer praznika organizirajo tradicionalni pohod s kresovanjem na Vinjem vrhu. V Šentjerneju pa vabijo ob počastitvi praznika dela na Javorovico.

Dogajalo se bo tudi v dolenjski prestolnici. Osrednje kresovanje v Novem mestu bo 30. 4. na prostoru Knjižnice pod krošnjami, na Pumpnci, ob Župančičevem sprehajališču. Konec tedna pa je čas za sejemski petek in kulinariko na Glavnem trgu. Ponudba pridelovalcev obsega vse od sveže, sezonske zelenjave in sadja, mlečnih izdelkov, suhomesnatih izdelkov, klasičnih dobrot po recepturah naših babic in bolj mladostno obarvanih kulinaričnih sladkosti. Poleg klasične sejemske ponudbe so obiskovalcem na voljo  tudi kulinarična razvajanja v sodelovanju z lokalnimi ponudniki gostinskih storitev in pester kulturno-zabavni program. V prvem majske tednu pa se bodo zvrstile prireditve kot so Ritem mladosti na Novem trgu, pohod po Slakovi poti ter kolesarski maraton po dolini reke Krke.

Vabljeni tudi v Mirnsko dolino, točneje na Ranč Aladin kjer je vedno veselo in polno aktivnosti, od ogleda živali, jahanja oslička, na voljo so velika otroška igrala, tematske igre, lokostrelstvo, letno sankališče - tubing, pijača in sladoled. Le dobrih 7 km od tod, pa se lahko ustavite v Deželi kozolcev v Šentrupertu, edinemu muzeju kozolcev na prostem na svetu.

Če vas bo pot zanesla v skrajni južni del naše regije lahko ob toku ene najčistejših rek Sloveniji - Kolpi, raziskujete skrite kotičke ter znamenitosti, ki jih obiskovalcem s ponosom pokažejo prebivalci in turistični delavci v Beli krajini.

Na razvajanje z blagodejnimi učinki termalne vode vabljeni na doživetja, ki jih ponujajo naša zdravilišča. Po trenutnih podatkih bo med prvomajskimi počitnicami v hotelih Krkinih term v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah in na Otočcu počitnikovalo največ slovenskih gostov. Letošnja razporeditev prostih dni je glede na lani, ko sta praznike zaokrožala dva vikenda, nekoliko manj ugodna, kljub temu pa pričakujemo rezervacije za pomladni oddih še v dveh tednih, ki sta pred nami, in tudi v zadnjem hipu. 

V Termah Dolenjske Toplice bo zasedenost podobna lanskoletni. Največ je slovenskih gostov, med tujimi prevladujejo Italijani, ki so na programih oddiha in velnes razvajanja. Gostijo tudi goste iz sosednje Avstrije in Srbije. Veliko gostov si je za oddih izbralo prav hotel Balnea, ki se ponaša z uvrstitvijo med najboljše evropske velnes hotele, v dolenjske terme pa bo prišlo tudi več družin, saj Medo Tedo obeta veselo otroško zabavo.

Tudi v Termah Šmarješke Toplice je med prvomajskimi gosti največ Slovencev. Po številu nočitev jim sledijo Rusi in Italijani. Večina gostov si je za oddih izbrala aktivne počitnice z nordijsko hojo in plavanjem, nekateri med njimi pa so prvomajske praznične dni izkoristili za programe razstrupljanja in hujšanja ter oddih s preventivnimi zdravstvenimi pregledi.

V Šmarjeških termah bo letos animacijo obogatil nastop folklorne skupine iz tujine (v okviru Festivala SloFolk) in plesni večer z živo glasbo, 1. 5. pa je na sporedu tradicionalna prvomajska budnica godbe na pihala. Gostom pripravljajo tudi razne izlete po okolici in pohode z degustacijami, športne in ustvarjalne delavnice in družabne igre za mlade in mlade po duši, spoznavanje travniškega cvetja in zelišč z zeliščarko, sprehode po prebujajočem se zdraviliškem parku, ...

Tudi v dveh Krkinih hotelih na Otočcu pričakujejo približno toliko gostov, kot jih je bilo lani. Neokrnjena narava ob reki Krki z gradom Otočec, hotel Šport s cenovno ugodno ponudbo namestitve, novim bazenom in savnama ter pestro ponudbo športnih aktivnosti - pustolovski park, tenis, kolesarjenje in nordijska hoja, golf ... Vse to privlači tako slovenske kot tuje goste, predvsem Italijane in Nemce. Na Gradu Otočec pa bodo prve majske dni gostili predvsem Avstrijce in Bolgare.

Oglejte si tudi: Članek v spletnem časopisu: Zena.hr | Posjetite Dolenjsku

15. 4. 2016


Članek v spletnem časopisu: ITGirl.hr | 2 dvorca i 1 bivši samostan
15. 4. 2016

Prijavi se na e-novice