Dolenjska, drugačna doživetja

7. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

Program: 

08:00 – 08:30 Zbiranje pohodnikov in start na igrišču pri Muzeju L. Slaka in T. Pavčka 

09:30 – 10:00 Dobrodošlica in kulturni program na Malem Kalu 

11.30 – 12.30 Postanek v Hmeljčiču z malico in degustacijo mirnopeških vin (gasilski dom) 

13.00 – 14.00 Kulturni program v Šentjuriju, Pavčkov dom 

14:30 – 15:30 Prihod v Mirno Peč, zaključek pohoda na prireditvenem prostoru pri Muzeju L. Slaka in T. Pavčka 

Pot je dolga 12 km, nezahtevna in primerna za vse starostne skupine in tudi za družine z majhnimi otroki. Na poti nas bo spremljalo spremljevalno vozilo PGD Hmeljčič in aktivistke KORK Mirna Peč, ki bodo oskrbela morebitne žulje na nogah.

Štartnina znaša 12 EUR in se poravna na začetku poti. V ceno je vključeno: priložnostna broška in zloženka ali zemljevid poti, dve topli malici (Hmeljčič in Mirna Peč), degustacija mirnopeških vin ali brezalkoholna pijača v Hmeljčiču, osvežilni napitki in prigrizki na poti ter kulturni program (Mirna Peč, Mali Kal, Hmeljčič, Šentjurij, Mirna Peč). 

Pohod poteka na lastno odgovornost, udeležencem pa svetujemo, da upoštevajo cestno - prometne predpise. Zaželjena je prijava skupin.

Še posebej vabljeni udeleženci s harmoniko, ki so startnine oproščeni - prejmejo bon za bezplačni obrok in pijačo. 

Kraj dogodka : Mirna Peč – Mali Kal – Hmeljčič – Šentjurij – Mirna Peč

Kontakt : TD Mirna Peč – Jože Barbo: 041/754 024, Občina Mirna Peč – obcina.mirnapec@siol.net; 07/39 36 100 ali Mira Barbo - 051/331 658. Traso poti si lahko ogledate tudi na spletni strani Turističnega društva Mirna Peč. 

Spremljevalni program: 

V soboto, 22. junija 2019 bo pred muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka od 14. do 17. ure potekala predstavitev lokalnih ponudnikov in mirnopeških društev, v primeru slabega vremena pa v prireditvenem šotoru na igrišču.Še posebej vabljeni na ogled edinstvenega muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka ter paviljona Čebelji svet, ki bo v soboto odprt med 10. in 18. uro. 

Vabljeni tudi na prevzem novega gasilskega vozila PGD Mirna Peč s parado (ob 17. uri) in gasilsko veselico (ob 20. uri) s skupino Mejaši in ansamblom Fantje z vseh vetrov.

7. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

Lokacija

Prireditveni prostor ob muzeju
Trg 8
Mirna Peč

Moja Slovenija