Dolenjska, drugačna doživetja

Ideje za čarobne praznične dni

V letu nepričakovanega je bilo pričakovati nekaj - spremembe. Letošnji božično-novoletni prazniki bodo gotovo drugačni. Z veliko dobre volje in prazničnega duha lahko postanejo prav čarobni. Za vas smo izbrali nekaj idej in namigov.

Image title
                       

Letos še posebej okrasite vrt, teraso ali balkon


Če bodo razmere dopuščale srečanja na varni razdalji na prostem, bo ureditev vrta in opreme zelo pripomoglo k prazničnemu vzdušju vaših najbližjih. Pripravite grelnike, odeje, kurišče, posodo za tople napitke.  
 
Image title
Sprehod v gozd za celo družino


Poleg gibanja na svežem zraku lahko cela družina sodeluje pri nabiranju naravne dekoracije za vaš dom. Z malo domišljije lahko vsak storž ali veja postane prava umetnina.


Image titlePiknik ob odprtem ognju 


Če živite na bolj podeželskem območju, letos praznujte ob ognju s toplimi napitki in prigrizki. Praznične melodije ter osvetlitev pa bodo še posebej prispevali k vzdušju.

Image titleNa ogled praznično okrašenih hiš in mesta


Ena izmed bolj udobnih idej za praznike, ki upošteva varnostne omejitve je zabava na kolesih. V prijetnem, toplem udobju avtomobila, ob praznični glasbi se podatje na večerni ogled praznično okrašenih hiš in ulic.


Image title
Praznična peka in napitki


Na Dolenjskem na praznični čas na mizi ne sme manjkati potica. Seveda pa se lahko lotite tudi številnih drugih receptov za takšne in drugačne prigrizke, sladke dobrote ter tople napitke za male in velike.


Image titleBožična ali novoletna zabava


S svojimi prijatelji in znanci in drugimi člani vaše družine se lahko srečate na spletnem druženju. Priredite lahko tekmovanje v "najgršem" božičnem puloverju in ob koncu naredite prav posebno praznično skupinsko fotografijo.
Nekaj dni pred druženjem lahko po udeležencem zabave po pošti pošljete majhna presenečenja ali rekvzitie. Nekatere spletne platforme vam nudijo brezplačna in časovno neomejeno druženje na spletu.
Image title

Podpiramo lokalno, kupijemo Slovensko

Praznične nakupe lahko skupaj z družino opravite kar preko spleta in hkrati podprete slovenske ponudnike in proizvajalce.
Izbirate lahko med različnimi izdelki domače obrti, lokalnih prehrambenih izdelkov in pijač.

Oglejte si ponudbo: Dobrote Dolenjske | Visit Šmarješke Toplice | Berryshka | Beesmetic | Pleter | Čebelarstvo Košale | Eko sirarna Kukenmberger | Kmetija Karlovček | Kmetija Radež | Gostilna Repovž | Hiša Fink


Image title


Obisk spletnih prireditev in koncertov


Decembra si navadno vzamemo več časa za užitke ob spremljanju glasbenih koncertov, gledaliških predstav in
drugih kulturnih prireditev. Nekateri organizatorji se bodo tudi v letošnjem letu trudili ohraniti to tradicijo in vam prireditveno
dogajanje pripeljali v vaše dnevne sobe.
Aktualne praznične "online" dogodke najdete med prireditvami
.


Praznujmo skupaj!


Vabimo vas, da na Facebook strani VisitDolenjska ali na naslovu info@visitdolenjska.eu delite svoje predloge, ideje in namige za popestritev teh prazničnih dni.
Najbolj zanimive in inovativne bomo objavili na spletni strani, med njimi pa bomo izžrebali tudi sladke nagrade, ki jih podarja Berryshka.

Vaša sporočila sprejmamo do 21. 12., ko bomo opravili tudi žrebanje.

Image title