Dolenjska, drugačna doživetja

Prireditve

Advent v Novem mestu

Novo mesto za letošnji december po vzoru Zagreba in slikovitih butičnih alpskih središč pripravlja prenovljeno podobo decembrskega dogajanja, že zdaj pa je jasno, da bo Advent v Novem mestu nadgradil svojo zgodbo. Adventno dogajanje, ki ga organizira Zavod Novo mesto, bo postreglo z novimi kulisami in pestrim programom, ki bo potekal med 5. in 31. decembrom. 

Na Glavni trg se vrača drsališče, ki bo z edinstvenimi animacijami v teh časih zagotovo najbolj izstopajoče drsališče v Sloveniji.

Nova in dopolnjena osvetlitev na Glavnem trgu, Kandijskemu mostu in vseh povezanih ulicah v mestnem jedru, bo zasvetila na tradicionalnem prižigu lučk 5. decembra, vse do 31. decembra pa se bosta na več prizoriščih odvijala bogat program in pestra kulinarična ponudba. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Mojca bodo pri Zavodu Novo mesto tradicionalno obdarovanje predšolskih otrok izvedli na Glavnem trgu, otroci pa si bodo ogledali plesno pravljico, ki bo prav za ta namen nastala v sodelovanju z uspešno plesno šolo Plesni studio Novo mesto.

Posebna pravljična dežela in brezplačni božični vlakec, ki bo povezoval glavna prizorišča in bližnja parkirišča, bosta poleg več kot 300 kvadratnih metrov velikega drsališča z animacijo prava atrakcija za otroke in odrasle, izbrani kotički za fotografiranje in raznoliki nastopajoči pa bodo zagotovo poskrbeli za različne okuse obiskovalcev. 

Organizator je k sodelovanju povabil skupine BQL, Help, Anka Boys, ansambel Nemir, Dejana Vunjaka, mešana pevska zbora Pomlad in Krka in skupino Dan D ... obeta se adventni sejem, ki bo, če bodo razmere dopuščale, obratoval ves december, na njem pa se bodo predstavili rokodelci iz lokalnega okolja in izbrani produkti domačih proizvajalcev. Praznična tržnica bo obratovala tudi na zadnji letošnji dan, ki se bo zaključil s tradicionalnim silvestrovanjem.


Podrobnejši program dogajanja si lahko ogledate s klikom spodaj

Image title


Advent v Novem mestu

Lokacija

Glavni trg
Glavni trg
8000 Novo mesto

Kontakt

Zavod Novo mesto
+386 7 39 30 39
info.zavodnm@novomesto.si

Advent na Dolenjskem.