Dolenjska, drugačna doživetja

Aktivne počitnice

Aktivne počitnice

Širše območje Dolenjske nudi številne možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. 

Pohodne poti v skupni dolžini 982 km vodijo iz dežele suhe robe preko kočevskih gozdov do najbolj južnih krajev Slovenije ob reki Kolpi, iz Bele krajine preko Gorjancev po poteh belih menihov in romarskih poti do Suhe krajine in doline reke Krke. 

Na kolesarskih poteh v skupni dolžini 1487 km se peljete skozi uvalo Loškega potoka, preko obsežnih gozdov Kočevskega Roga, povzpnete na Mirno goro, namočite noge v termalnih vrelcih, poromate na Čatež, napolnite »baterije« ob energijskih točkah Kolpe in ob Baragovi poti odvijugate do reke Krke. 

Jahalne poti obsegajo 412 km. Jahači na konjskih hrbtih obiščejo Kočevsko in se spustijo do gradu Kostel. Po obronkih Bele krajine se povzpnejo na vrh Gorjancev, nato pa se mimo senožeti spustijo do Pleterja in termalnih vrelcev, pokukajo v skrivnostno dolino Radulje in mimo »speče lepotice« ob Mirni odjezdijo v Suho krajino in dolino reke Krke. 

Vodne potiv skupni dolžini 167 km so začrtane na dveh rekah: na reki Kolpi od Fare do Božakovega in na reki Krki. Na voljo je več vstopno-izstopnih točk. Možen je najem čolnov, kanujev, SUPov in raftov ter organizacija raznih team building programov in piknikov ob rekah. 

Poleg teh štirih aktivnosti ima regija tudi številna tenis igrišča in golf igrišče Otočec (18 lukenj), ki je bilo že dvakrat proglašeno za najlepše golf igrišče v Sloveniji. Slikovito pokrajino si lahko ogledate tudi z zraka z balonom oziroma z motornim letalom z letališča Prečna ali Prilozje. Adrenalinsko navdahnjeni bodo zagotovo uživali ob poletu ali skoku v tandemu z jadralnim padalom

Ker je regija bogata z gozdovi in vodami, je pravi raj tudi za ribiče in lovce ali ljubitelje foto-safarija, pa tudi za organizacijo »team building« programov, srečanj, piknikov …


Aktualno ponudbo najdete na spodnjih povezavah:

Za podrobnejše informacije, pripravo ponudbe ali programa nas kontaktirajte.

rezerviraj