Dolenjska, drugačna doživetja

Avtokamp Podzemelj ob Kolpi

Podzemelj 11b
8332 Gradac
Slovenia
+386 (0)7 36 35 280, +386 (0)40 327 492http://www.kamp-podzemelj.siPovpraševanje

Delovni čas: sezonsko obratovanje v poletnih mesecih (1.5. - 15.9.)

100 sedežev, 70 kamp enot, 3 mobilne hišice

Kamp Podzemelj se nahaja ob cesti Metlika-Črnomelj, takoj za vasjo Gradac. Leži ob Kolpi, eni najčistejših in naj toplejših rek v Sloveniji, v čudovitem, neokrnjenem naravnem okolju.  Kamp ima okoli 70 urejenih kampirnih mest in 3 mobilne hišice. V kampu se nahaja prijetna restavracija in številna športna igrišča.  Kajakaštvo, čolnarjenje (možnost izposoje rafta ali kanuja v kampu), ribištvo in pohodništvo so le nekatere od aktivnosti, ki jih gostom omogoča Kolpa , ki se poleti prijetno ogreje, da jo obiskovalci lahko izkoristijo za osvežitev.

V bližini sta tudi večje športno letališče in ribnik, Bela Krajina pa je idealna za raziskovanje s kolesi (možnosti izposoje ter seznam kolesarskih poti nudijo tudi v samem kampu Podzemelj). Prijetni in zanimivi so tudi obiski bližnjih zidanic s pokušino odličnih belokranjskih vin. Bližnja okolica nudi možnosti za pohodništvo, gobarjenje, jahanje in izlete po Krajinskem parku Kolpa. 

Adrenalinski park!


KELTSKA GLAMPING VAS IN WELNESS - Novo 2016!

Številne in nekatere izjemno pomembne ter edinstvene najdbe so Podzemlju pripisale naziv najpomembnejšega arheološkega najdbišča v Beli krajini. Pričajo, da so to območje nekdaj poseljevala različna ljudstva kot so Kelti, Japodi in Kolpijanci ter kažejo, da je hrib Kučar sredi vasi Podzemelj bil močno družbeno-politično središče tistega časa.

Hiške so narejene iz naravnih materialov, iz neobdelanega lesa in na tradicionalen način pokrite s slamo. Zunanji rustikalen izgled in detaljno izdelana notranjost hišk pa gostu nudi vso potrebno udobje. Hiške stojijo na idealni lokaciji travnatega zaliva v središču Kampa Podzemelj, tako da lahko na reko Kolpo gledate kar direktno iz postelje, ali si v njej celo privoščite zajtrk s pogledom na sončni vzhod in čudovito obkolpsko naravo.V eni od keltskih hišk, pa je za vašo popolno sprostitev še finska savna in privatni welness sprostitveni kotiček v dvoje.

KELTSKA-GLAMPING-VAS-IN-WELNESS.pdf (cenik)