Dolenjska, drugačna doživetja

Berryshka - destilarna in čokoladnica

Obrh pri Dolenjskih Toplicah
8350 Dolenjske Toplice
Slovenia
+386 (0) 41 612 593http://berryshka.comPovpraševanje


Edinstveno doživetje prikaza stvaritev in okusov v objemu kočevskega pragozda 

Obiščite destilarno in čokoladnico Berryshka v kraju Obrh na Dolenjskem. Spoznajte svet ustvarjanja opojnih vonjav eteričnih olj blagovne znamke BF in božanskih okusov premium žganic, likerjev in čokoladnih izdelkov blagovne znamke Berryshka, večkratne dobitnice mednarodnih priznanj za vrhunsko kakovost. 

Destilarna oz. »tovarna« eteričnih olj, kot so jo domačini nekoč poimenovali, piše različne zgodbe iz preteklosti, saj je v 50. letih prejšnjega stoletja kar več desetletij predstavljala velik dodatni zaslužek številnim prebivalcem. 

Ponaša se z bogato zgodovino in s tradicijo pridobivanja naravnih eteričnih olj, ki je v izogib propadu gozda koristila različne gozdne surovine – zaloge bližnjih in okoliških gozdov pragozda Kočevskega roga. Tako destilarna kot tudi kraj Obrh namreč spadata v kočevsko območje, ki je zaradi visoke gozdne poraščenosti, svojevrstne podobe in zanimivega kulturnega razvoja prepoznavno tudi v mednarodnem okolju. V destilarni in čokoladnici vam v objemu neokrnjene narave kočevskega pragozda nudijo enkratno in nepozabno doživetje, polno novih znanj, zabave in gurmanskih užitkov. 

Mojster destilacije vam razkrije postopke ustvarjanja vrhunskih okusov in arom, ki se prepletajo v njihovih prvovrstnih žganicah in naravnih eteričnih oljih. Vonj žlahtne čokolade vas zapelje v čokoladni svet Berryshke, kjer neposredno izpod rok čokoladne mojstrice opazujete ročno ustvarjene mojstrovine. 

Vsak vikend jih lahko med 12. in 21. uro obiščete v njihovi kavarni v Obrhu pri Dolenjskih Toplicah, kjer boste uživali ob koktejlih, ročno izdelanih pralinah ali svežih domačih torticah. Če pa želite bolje spoznati njihovo zgodbo, se lahko udeležite vodenih ogledov destilarne in čokoladnice, ki potekajo vsak petek, soboto, nedeljo in praznike ob 15., 17. ob 19. uri. 

Za skupine nad 10 oseb organizirajo voden ogled izven delovnega časa po predhodnem dogovoru. Mlajši od 18 let si lahko destilarno ogledajo le v spremstvu starejših.


Oglejte si tudi: Voden ogled in degustacija

Sobota, nedelja in prazniki: 14.00 | 16:00 | 18:00


Zaradi ukrepov NIJZ se ogleda lahko udeležijo le osebe s potrdilom PCT. Vsak termin je na voljo za rezervacijo do 15 oseb. Za voden ogled destilarne in čokoladnice Berryshka je potrebna predhodna rezervacija.
Opravite jo lahko preprosto, kar preko spleta!

Zdaj je čas.