Dolenjska, drugačna doživetja

Dobrote Dolenjske in zelena Bela krajina

Dobrodošlica na Dolenjsko se bo pričela ob v Dobrotah Dolenjske v Trebnjem, kjer bodo postregli s slanimi in sladkimi prigrizki ter izvrstnimi lokalnimi napitki. Polna novih zanimivosti se bo pot odvijala v Krajinski park Lahinja. Tam vas pričakajo manjša etnološka razstava (hiša stara 200 let), dva izvira, prav tako se boste na kratko sprehodili skozi mokrišče Nerajski lugi, nato pot nadaljujete skozi gozd ob reki Lahinji in se na koncu sprehodite mimo Klepčeve domačije v vasi Pusti Gradec. 

Ker prazen žakelj ne stoji pokonci, bodo v vmesnem času že pripravljali pravo belokranjsko kosilo v domači gostilni. Prijetno okrepčani se boste podali na pot do Šokčevega dvora, kjer bo predstavitev značilne kmečke hiše, in kot se za Belo krajino spodobi, pokušina belokranjske pogače. 

V Medenem butiku Bibi boste imeli priložnost poskusiti medene pridelke in izdelke. Za prijeten zaključek dneva ne smete izpustiti obiska vsaj ene vinske kleti. Priporočamo Klet Semiške penine, saj vas bodo pocrkljali z degustacijo kar 5 različnih vin in penin.Program vključuje organizacijo izleta, lokalno vodenje, ogled in degustacijo Dobrot Dolenjske, obisk in belokranjska pogača v Šokčevem dvoru, kosilo,  ogled in degustacija medenih izdelkov, vodenje po Krajinskem parku Lahinja, ogled in degustacijo vinske kleti.


Program se lahko v celoti prilagodi vašim željam!

Povpraševanje