Festival Jazzinty 2022

Mednarodna glasbena delavnica in festival Jazzinty že 21 let poteka v Novem mestu. Predstavlja enega večjih mednarodnih festivalov v JV Sloveniji in osrednje neformalno izobraževalno središče na področju jazzovske glasbe v srednji Evropi. 

Delavnica Jazzinty je intenzivno enotedensko glasbeno izobraževanje, odprto za vse, ki jih zanimata improvizacija in jazz, in to ne glede na inštrument ali predznanje. Delavnice se vsako leto udeleži do 100 udeležencev, ki prihajajo iz vseh evropskih držav, iz ZDA in celo Indonezije, Koreje ter Afrike. 

Na delavnici poučuje do 10 mednarodnih mentorjev, priznanih glasbenikov in pedagogov. Delavnico spremlja tudi jazzovski festival, ki s koncerti v popoldanskih in večernih urah napolni različna prizorišča Novega mesta ter mestu prinaša metropolitansko vzdušje in kreativno energijo. Jazzinty poteka vsako leto tretji teden v avgustu.

Novost produkcije 2022 bo fokus na fuziji jazz glasbe z elektroniko in sodobnimi glasbenimi praksami, ki na svetovni ravni pogostokrat vključujejo povezovanje jazz glasbe z moderno tehnologijo.

Image title

Od 15. 8. 2022 ob 00:00 do 20. 8. 2022