Filmski teden Evrope na železniški postaji v Straži

Pridružite se nam na tretjem Filmskem tednu Evrope v Straži, kjer bomo ponovno podprli evropske filmske ustvarjalce. Pripravili smo barvit izbor filmov, ki je primeren za različne okuse in generacije. 

PROGRAM:

, . . , . / MOJ BRAT LOVI DINOZAVRE / Mio fratello rincorre i dinosauri

Režija: Stefano Cipani, 1h 41minFestivali, 

nagrade: EFA – Evropska nagrada mladega filmskega občinstva 2020; David di Donatello Awards (David of the Youth); Premio Berenice (nagrada za najboljšega producenta)

Napovednik: https://www.imdb.com/video/vi4012031001/…

, . . , . / QUO VADIS, AIDA? / Quo vadis, Aida?

Režija: Jasmila Žbanić, 1h 41min

Festivali, nagrade: nagrada Evropske filmske akademije za najboljši film, za režiserja leta, za najboljšo igralko; LUX nagrada občinstva; poljska filmska nagrada za najboljši film, za najboljšo montažo, za najboljšo režijo, za najboljši scenarij; Film Independent Spirit Awards za najboljši tuji film; Golden Orange International Film Competition Best film award; nominacija za oskarja za tujejezični film; nominacija za najboljši tuji film in režijo BAFTA, filmski festival v Benetkah, Rotterdamu.

Napovednik: https://www.imdb.com/video/vi480428057/…

, . . , . / NAJBOLJ GROZEN ČLOVEK NA SVETU / Verdens verste menneske

Režija: Joachim Trier, 2h 8min

Festivali, nagrade: Cannes (nagrada za najboljšo igralko); Karlovi Vari; Toronto; Busan; London; Viennale; Liffe; Filmski festival bratov Manaki (srebrna kamera 300); norveški kandidat za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Napovednik: https://www.imdb.com/video/vi2032321305/…

VSTOP JE BREZPLAČEN, število stolov je omejeno na 60 oseb, zato so prijave na dogodek obvezne. 

preko elektronskega naslova: . @ . . Sporočite število oseb in termin ogleda filma.V primeru dežja bo dogodek prestavljen v Kulturni dom Straža.

Se vidimo, pod zvezdami, na železniški postaji v Straži!

Dogodek delno financira Evropska unija.

Od 22. 8. 2022 ob 00:00 do 26. 8. 2022