Klingenfels fest

rock & indie večer na prostem z Ember & Ana Kalan Band

Vabljeni na prvi festival Klingenfels, ki se bo odvil 23. aprila v grajskem parku Klevevž, na ruševinah samega gradu. Preden greste na oddih čez praznike si lahko privoščite še osvežujoče glasbeno doživetje, za katero bosta poskrbeli dve mladi slovenski indie skupini, EMBER in Ana Kalan Band. Za hrano in pijačo bo poskrbela na teh koncih precej poznana kmetija Karlovček

Vstop je prost, zbirali se bodo prostovoljni prispevki.

EMBER je štiričlanska slovenska glasbena skupina iz Šentjerneja, ki ustvarja indie rock glasbo. Sestavljajo jo frontman ter glavni pisec besedil Davor Vovko, kitarist Jakob Fifnja, bas kitarist Nejc Hodnik in bobnar Nik Švalj Pleskovič. Ember je žerjavica, ki tli, v njih pa tli želja po ustvarjanju avtorske glasbe in izražanju.Februarja 2021 so v sodelovanju z INJA Music Records izdali svoj prvi singel z naslovom »Pepel«, ki je bil izglasovan za popevko tedna in bil tudi največkrat predvajana pesem leta 2021 na Valu 202. V tej skladbi so after – milenijski dolenjski pobje našli zvok in tok, ki je nekakšno stičišče zvočnih estetik že minulih in modernejših kulis ter dolenjske kulture.

Ana Kalan je glasbenica in gledališka ustvarjalka iz Ljubljane, ki se je po več letih delovanja v losangeleški indie in jazz sceni, vrnila domov. Gonilo njene avtorske glasbe so poetična besedila, ki so podprta s preprostimi a očarljivimi melodijami, večinoma v indie in folk žanru, dotikajo pa se tudi blues, jazz in rock glasbe.Spremlja jo raznolik band, ki je sestavljen iz vrhunskih glasbenikov iz različnih glasbenih ozadij, kar daje skupini zelo zanimivo dinamiko. Zasedbo sestavljajo: Ana Kalan (vokal in kitara), Kristjan Hacin (kitara), Tina Šumer (stranski vokal), Aljoša Struga (bas) in Aleš Zorec (bobni).

23. 4. 2022 ob 19:00