Poletni kulturni in glasbeni večeri

Popestrite si poletne večere z obiskom predstav v središču Dolenjskih Toplic, kjer vas bodo poleg nastopajočih navduševala tudi Berryshka s svojo ponudbo koktajlov.

Sobota, 6. avgust

19.00: nastop Matjaža Javšnika s komedijo Striptiz

V Dolenjske Toplice prihaja eden najbolj priljubljenih slovenskih komikov Matjaž Javšnik s komedijo za vse generacije – Striptiz. Tokrat na odru ne bo razgalil le sebe, temveč tudi vas – pravzaprav kar celotno Slovenijo. V Striptizu se sprehodi čez slovenske posebnosti in zanimivosti, pa tudi čez naše prednosti in slabosti. Skozi smeh se bomo spoprijeli z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, družinskih vezi, športnih uspehov, slovenske šole, graditve kariere, interesnih skupin, javne uprave, pa vse do rak rane naše družbe – politike.


Petek, 12. avgust

19.30: glasbeni nastop – Maja Tomič / ponudba koktajlov (Berryshka)

Maja Tomić prihaja iz Brežic. Od nekdaj posluša stari rock, ki ga je vzljubila ob starših in uničenih vinilkah. Zdaj bi tudi sama rada stopila v te vode in delila svojo glasbo. Piše akustične, malo indie, malo psihedelične songwriter komade. Kar se tiče tekstov je že prevečkrat pisala pod vplivom pouka književnosti na gimnaziji, nima pa nekega stalnega vira navdiha. Rada izvaja tudi od starih rock komadov, do sodobnih slovenskih.

Sobota, 20. avgust

19.00: glasbeni nastop – KRTINA+HEFE / ponudba koktajlov (Berryshka)

Tina Gerbec Radaković – vokal; Andrej Barbič Krt – vokal, akustična kitara, orglice; Borut Perše Hefe – dvanajststrunska akustična kitara, električna kitara.Tina je vokalistka zasedbe El Kachon, v kateri aktivno deluje skupaj s Krtom, ki je v Kachonih primarno kitarist. Sicer je tudi član “Topliških” zasedb Podžlejbn, Tavžntroža in Stara Šula. Nedavno se je podal na samostojno avtorsko pot, po kateri stopa z do sedaj tremi izdanimi singli in videospoti za založbo Inja Music.Hefe je kitarist številnih zasedb in solistov kot so: BHC, Primož Turk in Skrajneži, Bort Ross, Lamai, Jardier, KRT.. Je tudi studijski glasbenik, njegovo kitaro verjetno večkrat, nevede, slišite v mnogih skladbah na radijskih postajah. Ustvarjanje in muziciranje vseh treh glasbenikov se neprestano prepleta, zato so se kot trio združili v novi skupni zasedbi. Njihov repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb in priredb, iz zakladnice rock glasbe 20. stoletja.


Petek, 26. avgust

19.00: glasbeni nastop – Astrid Kljun in Tomaž Zupančič / ponudba koktajlov (Berryshka)

V juniju 2020 je pričela soustvarjati projekt s kitaristom Tomažem Zupančičem – Tomijem, rednim članom novomeške skupine MRFY. Povezala sta nebeški zvok električne harfe, električne kitare in nežno, nevsiljivo vokalno interpretacijo, ki jo predstavljata v živo, ko nastopata v duetu.Njun repertoar na nastopih poleg avtorskih skladb zajema tudi tiste, ki se na setlistah pojavljajo le redko. Zajemajo skladbe skupin Delial, Fleetwood`n`Mac, The Doors, The Beatles, The Eagles, zasedbe Alt-J ter umetnikov, kot so Mac Miller, Anderson Paak, Laura Mvula, Billie Eilish, Thundercat, David Bowie in mnogih drugih. Predstavila se bosta z nekaj materiala iz prihajajočega albuma ter raznovrstnim naborom priredb.

Od 6. 8. 2022 ob 19:00 do 26. 8. 2022