Pustna povorka in rajanje

Brenčači drugo leto zapored vabimo na Pustno povorko in rajanje v Mirni Peči, ki bo na pustni torek, 21. februarja. Zbor maškar bo ob 16.45 na parkirišču pred mirnopeško cerkvijo sv. Kancijana.

Ob 17. uri bo razposajena povorka pod taktirko norčavih kranjskih čebelic ob veselih glasbenih ritmih in skandiranju posebne mirnopeško-brenčaške pustne koračnice “Leva, desna, en, dva, tri, maškare smo mi vsi. Rade v krogu se vrtimo, brž čez Mirno Peč hitimo. V koloni po dva in dva koraka maškar četica!” krenila proti Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka.

Pred muzejem bo šemasto rajanje ob plesu in petju s priljubljenim otroškim animatorjem Radom Trifkovićem. Brenčaške kranjske čebelice bomo seveda marljivo brenčale vse naokoli in tudi delale – ponujale bomo sladke krofe ter vroča kakav s penicami in čaj.

Tako kot lani bodo tudi letos najbolj izvirne maske prejele luštne nagrade. Vse šemaste zato že zdaj pozivamo k lovu za kostumi, da boste tudi vi dragoceni del letos že druge tradicionalne pustne povorke v Mirni Peči. Naj vam še zaupamo skrivnost – slastni krofi bodo za vse maškare, nagrade pa le za najbolj izvirne.

Zatorej, našemite se in se nam pridružite pri pustnem rajanju. Naj pustna povorka v Mirni Peči tudi letos preseže vsa pričakovanja in naj se letos v našem prelepem kraju zbere še več maškar kot lani! Se vidimo!

21. 2. 2023 ob 16:45