Dolenjska, drugačna doživetja

Drugačna turistična ponudba

Destinacija sodi med najbolj inovativne v Sloveniji. Tako je v zadnji letih uspešno realizirala že 5 turističnih produktov, ki so se uvrstili v finale ali celo med nagrajence za najbolj inovativne turistične produkte v državi, ki jih vsako leto izbira Slovenska turistična organizacija. Tistim, ki želite res doživeti nekaj novega in drugačnega, priporočamo nekaj najbolj udarnih turističnih produktov: 

Drugačen je obisk Dolenjskega muzeja z izjemno arheološko zbirko steklenih jagod in situl. 

Drugačno doživetje je vožnja z Rudolfovim splavom po reki Krki, ki ovija stari del Novega mesta. Poleg atraktivne vožnje se na splavu odvijajo tudi izjemno zanimiv animacijski program, glasba, postrežba s hrano … 

Drugačno doživetje je na Matjaževi domačiji, ki ne spregovori samo zgodbe o vinu in njegovi zgodovini, ampak predvsem zgodbo o življenju na dolenjskem podeželju. 

Drugačno doživetje je mogoče tudi na gradu Struga in Žužemberk, kjer boste priča izredno zanimivi srednjeveški zgodbi in kulinariki. 

Drugačna doživetja vas pričakujejo v Soseski zidanici v Drašičih, kjer boste spoznali edino vinsko banko v Sloveniji in tradicionalno življenje vaške skupnosti v vinorodnih Drašičih. 

Drugačna doživetja na reki Kolpi (EDEN -Evropska destinacija odličnosti): vožnje z rafti, kanuji, kajaki ter »team building« programi. 

Drugačnemu doživetju pa boste zagotovo priča tudi, če se boste z nami podali v kočevske gozdove na foto safari za rjavim medvedom.

Drugačno doživetje se obeta v Maticovi etno hiši, kjer boste podoživeli življenje kmečkega človeka v ribniški dolini kot so ga živeli suhorobarji in zdomarji. 

Drugačno doživetje ob obisku Rokodelskega centra Ribnica, kjer boste ob ogledu izdelave ribniške suhe robe in lončarskih izdelkov spoznali iznajdljivost in šegavost ribniških ljudi.Prijavi se na e-novice