Dolenjska, drugačna doživetja

Javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva na domačem in tujih trgih

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavlja javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva z namenom promocije slovenske turistične ponudbe na domačem in na tujih trgih in prodaje turističnih storitev neposredno pri ponudnikih. 

Cilj javnega poziva je komuniciranje paketov v okviru kampanje za domači trg ter na tujih trgih v okviru digitalne kampanje ter s tem dvig prepoznavnosti Slovenije kot butične, zelene in varne destinacije zlasti pri potencialnih gostih višjega dohodkovnega razreda. S tem želijo povečati število prihodov in nočitev domačin in tujih turistov ter večanje prihodkov v turizmu.


STO v letu 2021 načrtuje: 

- izvedbo globalne digitalne kampanje na tujih trgih s kreativo MY WAY, v sledečih državah: Nemčija, Švica, Avstrija, Italija, Madžarska, Češka, Poljska, Slovaška, Združeno kraljestvo, Francija, Belgija, Nizozemska, Rusija, Danska, Finska, Švedska, ZDA in Kanada. 

- nadaljevanje izvajanja vseslovenske komunikacijske kampanje »Zdaj je čas. Moja Slovenija.« na domačem trgu v sodelovanju z gospodarstvom, destinacijami, vplivnimi posamezniki, mediji in drugimi institucijami z namenom spodbujanja prebivalcev Slovenije, da dopustujejo doma in raziskujejo Slovenijo ter delijo svoja doživetja. Kampanja z enotno kreativo bo potekala na komunikacijskih kanalih STO in vseh partnerjev

Turistične pakete je možno oddati celoten čas od 9. marca 2021 do 31.oktobra 2021.

Po tem datumu turističnih paketov ne bo mogoče več oddati, bodo pa še vedno objavljeni na pristajalnih straneh na Slovenia.info. Predlagamo vam, da je veljavnost vnesenih ponudb do konca leta 2021 oziroma do konca marca 2022 za pakete, ki jih boste oddali za prihodnje zimske počitnice. 

Trenutno lahko pakete oddate v sledeče kategorije: 

  • AKTIVNE POČITNICE,

  • DRUŽINSKE POČITNICE,

  • WELLNESS PONUDBE,

  • KULINARIČNE PONUDBE IN

  • PONUDBE MEST IN KULTURE

V avgustu bodo odprli dodatno kategorijo - ZIMSKE POČITNICE, kamor boste lahko oddali zimske pakete. POZOR: Vsak ponudnik lahko v letu 2021 odda do 5 paketov za tuje trge in 5 paketov za domači trg. V kolikor so ti paketi isti za tuje in za domači trg, lahko odda skupno do 5 paketov.


Oddaja vsebin preko spletne aplikacije na https://www.slovenia.info/sl/oddajpaket je za ponudnike brezplačna. Ponudnik mora zagotoviti lektorirano oddajo vsebin v slovenskem jeziku. V procesu oddaje posamezne vsebine mora ponudnik ustrezno označiti, ali gre za paketno ponudbo za tuje trge, domači trg ali vse trge. 

Vsi oddani paketi, namenjeni za tuje trge, bodo brezplačno prevedeni in objavljeni na pristajalnih straneh digitalne kampanje v 6 tujih jezikih: angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem, španskem in ruskem jeziku. Vsi oddani paketi za domači trg bodo pregledani in objavljeni, vkolikor bodo ustrezali vsem pogojem.


Celoten poziv je na voljo v dokumentu: Javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov STG

Navodila za kreacijo STO poslovnega profila in oddajo paketovso na voljo tu: Navodila za kreacijo STO poslovnega profila in oddajo paketov