Dolenjska, drugačna doživetja

Kulinarična doživetja Dolenjske

V Trebnjem se nam bo na avtobusu pridružil lokalni vodnik, ki nas bo skozi zgodbe popeljal po nekaterih najbolj zanimivih krajih Temeniške in Mirnske doline ter širše Dolenjske. Prihod avtobusa v Šentrupert na Dolenjskem, kjer se nahaja prvi in edini muzej kozolcev na prostem na svetu

S kustosinjo se bomo sprehodili med najstarejšimi ohranjenimi kozolci, obisk pa bomo zaključili z degustajo Dobrote Dolenjske. Pot nas bo nato z avtobusom vodila v Nebesa (602m), od koder seže nebeški razgled na Mirnsko dolino, vidijo pa se tudi vrhovi južne Slovenije. Na tej točki vam bo lokalni vodnik zaupal kakšno zanimivo zgodbo. 

Naše popotovanje bomo za hip obrnili nazaj v smeri Mirne, kjer se bomo ustavili na Ranču Aladin, kjer si bomo po vodstvom lastnika ranča lahko ogledali domače in divje živali skoraj z vseh kontinentov sveta, na koncu pa sledi še pokušina divjačinskih salam. Po druženju z živalmi se bomo odpeljali proti Rakovniku, kjer nas bodo v Gostilni Javornik že pričakali s kosilom. 

Kulinaričnemu razvajanju iz krušne peči sledi vožnja do Otočca kjer se boste najpogumnejši lahko preizkusili v Pustolovskem parku Otočec. Niste bili na Dolenjskem, če niste bili v zidanici. Zato bomo naše druženje zaključili v pristni dolenjski zidanici kjer bomo spoznali Zgodbo o cvičku na Matjaževi domačiji. Poleg dolenjskega posebneža nam bodo postregli tudi sveže pečen domač kruh z orehi, sirom, klobasami, ostale dobrote pa lahko ostanejo skrivnost.Program vključuje lokalnega vodnika, vstopnino in voden ogled Dežele kozolcev, degustacijo Dobrot Dolenjske, kosilo, voden ogled in degustacija salam na Ranču Aladin, Obisk Pustolovskega parka Otočec, Zgodba o cvičku z degustacijo dobrot.

Program se lahko v celoti prilagodi vašim željam!

Povpraševanje

Advent na Dolenjskem