Dolenjska, drugačna doživetja

Doživetje v Kočevskem rogu - "Nepozabni spomin"

Program:

DAN 1

Toplo vas bomo sprejeli v našem butičnem hotelu Oštarija-Herbelier v Dolenjskih Toplicah, zelena nit katerega so avtohtona zelišča, s katerimi presenečamo na krožnikih in sproščamo na blazinah.

Povabili vas bomo na razvajanje ob degustacijskem meniju s petimi hodi in spoznavanje lokalnih ponudnikov vin. V naši restavraciji se priklanjamo lokalnim in svežim sestavinam, ki jih stapljamo v avtohtone in včasih že pozabljene recepte naših babic.

Sledi počitek v eni od zeliščnih sob in nabiranje energije za nov aktiven dan.

DAN 2

Zjutraj vas pričakamo z okusnim zajtrkom in dišečo kavo. Potem pa… veselo na pot! Sledi prevoz do izhodiščne točke globoko v gozdovih spokojnega Kočevskega roga, kjer se nepozabno doživetje prične!

Najprej se boste sprehodili prav ob robu pragozda – gozda, prepuščenega naravnemu razvoju, v katerega človeška roka ni segla že več desetletij – po stopinjah medvedov, volkov, risov, jelenov in drugih gozdnih prebivalcev. Izkušeni vodniki vam jih bodo skušali približati skozi informacije o njihovem življenju in primernem vedenju v njihovem habitatu.

V gozdni kopeli (“forest bathing”) prisluhnite šumenju prastarih kočevskih smrek, s prsti spolzite po rosni jutranji praproti in vdihnite svež zrak pragozda. Po sprostitvi in prebujenju vse svojih čutov pa se podkrepite z malico izpod prstov Oštarijskih šefov. Tako unikatne malice gotovo še niste poizkusili.

Tako okrepčani boste gozd spoznali še z druge perspektive, s perspektive električnega kolesa, in se podali po najlepših poteh, ki jih poznamo le domačini. Pot vas bo med drugim popeljala mimo ostankov gozdne železnice in še vedno impozantnih ostankov Roške žage. Med postankom na gozdni jasi se boste naučili prepoznati in nabrali užitna zelišča in rastline, ki jih boste na koncu pustolovščine pripravili v neverjetno preprost, a presenetljivo okusen in hranljiv obrok, in z njim popestrili svojo večerjo.

In ko smo že pri večerji… poskusite jo lahko ujeti kar sami! Prav tako pa se lahko preizkusite v kurjenju ognja brez vžigalic, na katerem bomo pripravili ribe “na črno” in se ob njem podružili za konec pustolovščine.

Po zaključni gostiji, na kateri vas bomo še dodatno kulinarično razvajali, sledi še prevoz do Oštarije-Herbelier, kjer vam bomo pomahali v slovo.


Cena: že od 175 €/osebo*

* končna cena doživetja je odvisna od števila prijavljenih udeležencev

Minimalno število udeležencev so 4 osebe, maksimalno pa 8 oseb. Če bi želeli na doživetje v manjši ali večji skupini, nas, prosimo, kontaktirajte.


Ponudba vključuje:

  • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu Oštarija-Herbelier (3*)

  • Gostje bodo nastanjeni v dvoposteljni sobi (sobi za 2 osebi). V kolikor morajo biti ležišča ločena, prosimo, da to predhodno sporočite.

  • večerjo s petimi hodi

  • transfer Oštarija-Herbelier – Kočevski rog – Oštarija-Herbelier

  • celodnevne aktivnosti in animacijo

  • vodenje izkušenega vodnika

  • izposojo e-kolesa in čelade

  • gozdarsko malico in večerjo, ki jo pripravite sami v naravi

Doplačila:

  • turistična taksa (2.5 €/oseba/dan)

  • pijača pri obrokih


Časovnica:

Okvirna ura prihoda v hotel: 16.00

Prevzem namestitve in dobrodošlica: med 16. in 17. uro

Večerna gostija: od 18. ure dalje

Zajtrk: med 7.30 in 8.30

Odhod v Kočevski rog: ob 09.00

Predviden povratek iz Kočevskega roga: po 19.00 uri.


Obvezna oprema:

Gostom priporočamo pohodniške čevlje (z nedrsečim podplatom), ki omogočajo tako varen pohod kot udobno vožnjo z e-kolesom.

Gostje naj bodo oblečeni v športna oblačila, primerna vremenu. Priporočamo tudi oblačila z dolgimi rokavi in vetrovko.


Izvajanje doživetja v primeru slabega vremena

Doživetje je načrtovano tako, da se lahko – na željo naročnika – izvaja tudi v primeru slabšega vremena. V primeru preslabe vremenske napovedi se doživetje bodisi prestavi na ustreznejši termin bodisi se z naročnikom dogovori alternativne aktivnosti.


Več informacij in rezervacija doživetja:

spletna stran: doživetja Oštarija Herbelier

spletna stran: Kočevski kRog

e-poštni naslov: info@kocevskikrog.si

telefon: 031/448-222

Povpraševanje

Moja Slovenija