Dolenjska, drugačna doživetja

Od čebele in koz do petelina

V dopoldanskem času prihod do Čebelarstva Gorenc v Šmarjeških Toplicah  kjer vam bo čebelar predstavil svoje delo, posladkali pa se boste tudi z njihovimi čebeljimi pridelki. Sledi vožnja mimo Zbur do Mokronoga, kjer si boste v Hiši sira Gorišek ogledali proizvodnjo kozjih in kravjih sirov, ogledu pa bo sledila degustacija raznovrstnih sirov.

Pot vas bo vodila do bližnje vasi Rakovnik, kjer vas bodo z dolenjskimi dobrotami razvajali v Gostilni Javornik. Tam vas bo pričakal lastnik, ki vam bo predstavil tudi njihov aktualni projekt.

Po kosilu se boste odpeljali v bližnji Šentrupert, kjer si bomo pod strokovnim vodstvom ogledali edini muzej kozolcev na svetu na prostem – Deželo kozolcev. V informacijsko vstopni točki muzeja se nahaja tudi trgovinica z lokalnimi rokodelskimi izdelki ter .

Spoznavanje Dolenjske bomo nadaljevali v smeri Novega mesta, kjer bomo naredili postanek v Šentjerneju in druženje zaključili v Vinoteki Otilija. Tu hranijo vina največjih vinarjev Šentjernejske doline, ogledali pa si boste tudi zbirko starih glasbil in petelinov iz vseh celin sveta. V prijetnem ambientu si bomo privoščili pokušino sedmih vin ter dolenjske malice.Program vključuje organizacijo izleta, lokalnega vodnika na avtobusu, strokovno voden ogled destilarne in čokoladnice Berryshka z degustacijo premium žganic in čokoladnih izdelkov; ogled Šokčevega dvora s predstavitvijo in Belokranjsko pogačo, kosilo okusov Bele krajine v gostišču Veselič, vstopnino v Belokranjski muzej, obisk kleti Semiške penine z degustacijo 3 penin.


Program se lahko v celoti prilagodi vašim željam!

Povpraševanje

Prijavi se na e-novice