Dolenjska, drugačna doživetja

Pravno obvestilo in osebni podatki

Osebni podatki


PRAVNO OBVESTILO IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Zahvaljujemo se vam za izraženo zanimanje za naše storitve in vaš obisk na našem spletnem mestu.

OPOZORILO O PONAREJENIH ELEKTRONSKIH SPOROČILIH

Razvojni center Novo mesto od vas nikoli ne bo zahteval, da pošljete ali potrdite osebne informacije preko elektronske pošte, vključno s podatki kot so vaše ime, priimek, naslov, gesla ali finančne informacije. Če prejmete elektronsko sporočilo od nekoga, ki se izdaja Razvojni center Novo mesto ali oddelek Razvojnega centra Novo mesto, ki od vas zahteva te vrste informacije, NANJ NE ODGOVARJAJTE. Najverjetneje gre za ponarejeno elektronsko sporočilo, katerega izključni namen je od vas izvabiti vaše osebne informacije. Da bi se zavarovali, priporočamo, da dodate pošiljatelje na seznam blokirane elektronske pošte ali nezaželene pošte.

UPORABA IN VAROVANJE PODATKOV.

Pri uporabi naših storitev vas bomo morda prosili za vaše osebne podatke. Posredovanje teh podatkov je prostovoljno. Osebne podatke, ki jih vnesete na spletnih straneh Razvojnega centra Novo mesto, bomo uporabili kot del pogodbenega postopka in v obdelavi vaših zahtevkov. Za svetovanje, oglaševanje in tržne raziskave lahko vaše podatke obdelujemo in uporabljamo le z vašim izrecnim dovoljenjem.

Če ob tem, ko nam izdate dovoljenje za zgoraj navedene namene, dovolite, da vaše osebne podatke lahko uporabljajo tudi druge izrecno navedene tretje osebe, lahko vaše podatke posredujemo tudi njim. Če tega ne dovolite, vaših podatkov ne bomo posredovali drugim osebam.

S tem ko izpolnite svoje podatke in potrdite prijavni obrazec na naši spletni strani, dovolite, da vaše osebne podatke, da jih shrani, obdela in uporabi za dejavnosti v zvezi s skrbjo za stranke v smislu preverjanja zadovoljstva strank, podatkov o storitvah in različnih dogodkov. V tem smislu dovoljujete tudi elektronsko pošiljanje (elektronske pošte, besedilnih sporočil itn.). Na podlagi zakona o varovanju osebnih podatkov lahko svoje dovoljenje prekličete kadarkoli, prav tako lahko kadarkoli zahtevate razkritje obsega shranjenih podatkov o vas, popravke vaših osebnih podatkov, zaustavitev uporabe in izbris teh podatkov, in sicer s pisnim obvestilom na naslov Razvojni center Novo mesto, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto ali na info@rc-nm.si.

Več informacij lahko najdete tukaj.

PIŠKOTKI

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se prek spletnega mesta shrani na trdi disk vašega računalnika. Piškotki ne vplivajo na delovanje vašega računalnika in ne vsebujejo virusov. Piškotki z našega spletnega mesta niso namenjeni zbiranju kakršnih koli vaših osebnih podatkov. S pomočjo nastavitev v brskalniku lahko uporabo piškotkov kadarkoli onemogočite. Praviloma se piškotki na našem spletnem mestu uporabljajo samo v času veljavnosti seje za namene anonimnih, statističnih ocen in za namene izboljšanja prijaznosti do uporabnika. Na nekaterih delih spletnega mesta se piškotki občasno uporabljajo tudi v dodatne namene. Ob vstopu v takšne dele spletne strani boste o tem obveščeni.

AVTORSKE PRAVICE

© Copyright Razvojni center Novo mesto. Vse pravice pridržane. Za vsa besedila, slike, fotografije, zvočne datoteke, animacije, videoposnetke in njihovo ureditev na spletnem mestu Razvojnega centra Novo mesto veljajo avtorske pravice in druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati v komercialne namene ali za namene distribuiranja, prav tako pa jih ni dovoljeno spreminjati ali objavljati na drugih straneh. Nekatera spletna mesta Razvojnega centra Novo mesto lahko vsebujejo slike, katerih avtorske pravice pripadajo tretjih osebam.

GARANCIJE, ODGOVORNOST

Za podatke, ki so na voljo na tej strani, ne veljajo nikakršna zagotovila, izrecna ali implicitna, vključno s kakršnimikoli zagotovili glede primernosti za prodajo, primernosti za uporabo za določen namen ali nekršenjem pravic tretjih oseb. Kljub prepričanju, da so informacije točne, lahko vsebujejo napake ali nenatančnosti. Razvojni center Novo mesto ni v nobenem primeru odgovoren za kakršnokoli posebno, neposredno ali posledično škodo, ki je povezana s tem gradivom, razen če je posledica malomarnosti ali namernega škodljivega ravnanja. Razvojni center Novo mesto ni odgovoren za vsebino spletnih strani, ki jih vzdržujejo tretje stranke in zaradi tega ne prevzema nikakršnih odgovornosti za povezave s tega spletnega mesta na druga spletna mesta.

DOVOLJENJA

Namen Razvojnega centra Novo mesto  je bil vzpostaviti inovativno in informativno spletno mesto. Vendar pa mora Razvojni center Novo mesto varovati svojo intelektualno lastnino, vključno s svojimi patenti, blagovnimi znamkami in avtorskimi pravicami. V skladu s tem to spletno mesto ne podeljuje nikakršnih dovoljenj za uporabo intelektualne podjetja ali intelektualne lastnine tretjih strank.

ALTERNATIVNO REŠEVANJE SPOROV.

Zaradi pravne obveznosti smo vas dolžni obvestiti, da je Evropska komisija vzpostavila spletno platformo za alternativno reševanje potrošniških sporov, tako imenovano platformo SRS (platforma za spletno reševanje potrošniških sporov). Platformo SRS najdete na spletni povezavi: http://ec.europa.eu/consumers/odr/ . Naš elektronski poštni naslov je info@rc-nm.si. Prosimo, upoštevajte, da smo vam dolžni zagotoviti te informacije ne glede na naše sodelovanje v kateri koli shemi alternativnega reševanja sporov.

OBVESTILO O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV (POLITIKA VAROVANJA ZASEBNOSTI) RAZVOJNEGA CENTRA NOVO MESTO – SLOVENIJA

Razvojni center Novo mesto je odgovoren za vaše podatke in je »upravljavec vaših podatkov«, ki jih prejme neposredno od vas, prek spletne strani Razvojni center Novo mesto in udeležbe na dogodkih in delavnicah, katere organizira Razvojni center Novo mesto.

Kako zbiramo vaše osebne podatke?

Razvojni center Novo mesto osebne podatke med drugim obdeluje v naslednjih primerih :

 • če se na nas obrnete neposredno, na primer prek spletne strani Razvojnega centra Novo mesto ali prek telefonske linije in potrebujete informacije o naših storitvah;

 • če se prijavite na dogodek ali delavnico, katero organizira Razvojni center Novo mesto,

 • če se odzovete na naše akcije neposrednega trženja, na primer če izpolnite kupon za nagradno igro ali vnesete podatke na eni od naših spletni strani;

 • če nam vaše osebne podatke na vašo zahtevo posredujejo druge tretje osebe.

Če posredujete podatke v imenu nekoga drugega, morate zagotoviti, da je bil ta predhodno obveščen in seznanjen s tem obvestimo o varstvu osebnih podatkov. Če ste mlajši od 16 let, nam osebne podatke posredujte le, če imate za to dovoljenje starša ali skrbnika.

Vljudno vas prosimo, da nam pomagate ohranjati ažurnost podatkov tako, da nam sporočite vsako spremembo svojih kontaktnih podatkov ali preferenc.

Katere podatke o vas lahko zbiramo?

Prek različnih storitev in kontaktnih kanalov, opisanih v tem obvestilu, se lahko o vas zbirajo naslednje vrste podatkov:

Kontaktni podatki:  ime, naziv, začetnice, naslov, telefonske številke, elektronski naslov, številka faksa.

Interesi: podatki o vaših interesih.

Uporaba spletne strani in komunikacije: način, na katerega uporabljate naše spletne strani in/ali odpirate oziroma posredujete naša sporočila, vključno s podatki, zbranimi s piškotki in drugimi tehnologijami za sledenje (podrobnosti o uporabi piškotkov so navedene na naši spletni strani).

Podatki o zgodovini stranke: stopnja zadovoljstva stranke, prejete ponudbe, zgodovina akcij/odzivi na kampanje, sodelovanje na dogodkih (lokacija, družba), zgodovina pritožb, zgodovina storitev.

Kako so lahko podatki o vas uporabljeni?

Uporaba osebnih podatkov mora v skladu s pravom EU temeljiti na eni od predvidenih pravnih “podlag”. Za vsako uporabo osebnih podatkov, ki je opredeljena v tem obvestilu, moramo navesti pravno podlago na kateri vršimo uporabo. Razlaga obsega podlag je tukaj. Pravno podlago, ki jo uporabimo za utemeljitev uporabe vaših podatkov, navajamo poleg posamezne uporabe.

Podpora strankam in trženje – za odziv na povpraševanja ter za pošiljanje novic in ponudb

Razvojni center Novo mesto zbira Kontaktne podatke, Osebne informacije, Podatke o interesih, Podatke o uporabi spletne strani, komunikacijah, zgodovini stranke, kot tudi podatke o uporabi naprav in storitev. Z vašim privoljenjem bomo ustvarili vaš individualni profil s pomočjo statističnega postopka in vam poslali personalizirane ponudbe.

Obdelava lahko temelji na zakoniti podlagi izvajati promocijo in zagotavljati informacije o svojih izdelkih in storitvah. Temeljne pravice in svoboščine strank in potencialnih strank smo pretehtali glede na interese Razvojnega centra Novo mesto v zvezi z obdelavo osebnih podatkov v opredeljene namene.

Privolitev za trženje, vključno s kanali in analitičnimi orodji, je mogoče kadarkoli preklicati z učinkom za naprej. Stranka lahko tudi nasprotuje obdelavi za namene neposrednega trženja.

Zahteve po vaših podatkih – za izpolnitev naših zakonskih obveznosti do organov pregona, regulatornih organov in sodišč

Za vse upravljavce veljajo zakoni držav, v katerih delujejo, te zakone pa morajo spoštovati. To vključuje zagotavljanje informacij organom pregona, regulatornim organom in sodiščem ter tretjim strankam v sporu v zvezi s postopki ali preiskavami kjerkoli na svetu, kadar se to zahteva. Če je to dovoljeno, bomo na vas naslovili vsako takšno zahtevo oziroma vas bomo pred našim odzivom obvestili, razen če bi to oviralo preprečevanje ali odkrivanje kaznivega dejanja.

Posredovanje osebnih podatkov za namene Zahtev po vaših podatkih je zakonska obveznost, ki je odvisna od posamezne zahteve.

Kako varujemo vaše osebne podatke?

Uporabljamo vrsto varnostnih ukrepov, vključno z orodji za šifriranje in avtentikacijo, da zaščitimo in zagotavljamo varnost, celovitost in dostopnost vaših podatkov in informacij.

Čeprav pri prenosu podatkov prek spleta ali spletne strani ni mogoče zagotoviti popolne zaščite pred kibernetskimi napadi, si z našimi podizvajalci in poslovnimi partnerji močno prizadevamo izvajati fizične, elektronske in postopkovne zaščitne ukrepe za zaščito vaših podatkov v skladu z veljavnimi zahtevami glede varstva podatkov. Med drugim uporabljamo tudi naslednje ukrepe:

strogo omejen osebni dostop do vaših podatkov glede na potrebo po seznanitvi in izključno za navedeni namen:

 • prenos zbranih podatkov izključno v šifrirani obliki,

 • strogo zaupni podatki, na primer podatki o kreditnih karticah, se hranijo le v šifrirani obliki,

 • sistemi IT so zaščiteni s požarnim zidom, da se prepreči nepooblaščeni dostop, na primer hekerjem,

 • stalno spremljanje dostopa do sistemov IT za odkrivanje in preprečevanje zlorabe osebnih podatkov.

Kadar vam dodelimo (ali kadar sami izberete) geslo, ki vam omogoča dostop do nekaterih delov naše spletne strani ali katerega koli drugega portala, aplikacije ali storitve, ki jo upravljamo, ste odgovorni za varovanje zaupnosti takega gesla in za upoštevanje vseh drugih varnostnih postopkov, o katerih vas obvestimo. Prosimo vas, da gesla nikomur ne razkrijete.

Kako dolgo hranimo vaše podatke?

Vaše podatke hranimo le, dokler je to potrebno za namen, za katerega so bili pridobljeni, oziroma dokler je to potrebno za kateri koli drug dovoljen povezan namen (na primer, če se podatki nanašajo na obrambo zahtevka zoper nas). Če se torej podatek uporablja za dva namena, ga bomo hranili dokler se ne izteče namen z daljšim rokom oziroma daljšim trajanjem; vendar pa podatka za namen, ki je potekel, ne bomo več uporabljali.

Dostop do vaših podatkov smo omejili na tiste osebe, ki jih potrebujejo za zadevni namen.

Naši roki hrambe podatkov temeljijo na poslovnih potrebah, vaši podatki, ki niso več potrebni, pa so bodisi nepovratno anonomizirani (hranijo se lahko anonimizirani podatki) bodisi varno uničeni.

Uporaba za podporo strankam in trženje: v zvezi z vašimi podatki, ki se uporabljajo za podporo strankam in trženje, lahko vaše podatke za ta namen hranimo [do nadaljnjega] po datumu, ko smo prejeli vašo zadnjo privolitev za trženje, ali po datumu, ko ste nazadnje odgovorili na našo tržno komunikacijo (razen v primeru odklonitve prejemanja nadaljnjih sporočil).

Uporaba podatkov za izvajanje pogodbe glede storitev, ki se uporabljajo za izvajanje katere koli pogodbene obveznosti do vas, lahko hranimo v času veljavnosti pogodbe in še 10 let po zadnjem stiku, zaradi obravnave kakršnih koli poznejših povpraševanj ali zahtevkov.

Kadar se preučuje vložitev zahtevka: vse podatke, glede katerih menimo, da bodo potrebni za obrambo pred zahtevkom ali za uveljavljanje ali vložitev zahtevka zoper vas, nas ali tretjo osebo, lahko hranimo, dokler je mogoče takšen zahtevek uveljavljati.

Uporaba za zagotavljanje kakovosti, za raziskave in razvoj: Vaši podatki se bodo hranili na anonimiziran način, tj. da jih ne bo mogoče povezovati z vami.

Vzpostavitev stika z nami, vaše pravice do varstva podatkov in vaša pravica do pritožbe pri organu za varstvo podatkov.

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo uporabo vaših podatkov, se najprej obrnite na našo telefonsko številko: 07 33 72 980 (od ponedeljka do petka od 07:00 do 15:00) ali preko elektronskega naslova info@rc-nm.si.

Pravico imate:

 • da od nas zahtevate, da vam zagotovimo nadaljnje podrobnosti o tem, kako uporabljamo vaše podatke,

 • da dostopate do vaših osebnih podatkov in kopije podatkov, ki ste nam jih posredovali,

 • da prejmete osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke brez oviranja posredujete drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo, če obdelava vaših podatkov temelji na vaši privolitvi ali pogodbi in se izvaja z avtomatiziranimi sredstvi,

 • da od nas zahtevate, da posodobimo vse netočnosti v podatkih, ki jih hranimo,

 • da od nas zahtevate, da izbrišemo vse podatke, za uporabo katerih nimamo več zakonite podlage,

 • da, kadar obdelava temelji na privolitvi in v zvezi s kakršnim koli neposrednim trženjem, prekličete svoje privolitev z veljavnostjo za naprej, tako da prenehamo z navedeno obdelavo,

 • da ugovarjate kakršnikoli obdelavi [vključno z oblikovanjem profila], ki temelji na zakonitih interesih, zaradi vaših posebnih okoliščin, razen če imajo naši razlogi za navedeno obdelavo prednost pred kakršnim koli poseganjem v vaše pravice glede varstva podatkov,

 • da od nas zahtevate, da omejimo način, kako uporabljamo vaše podatke, na primer med proučevanjem pritožbe.

 

Glede uresničevanja teh pravic veljajo nekatere izjeme pri varovanju javnega interesa (npr. preprečevanje ali odkrivanje kaznivih dejanj), naših interesov (npr. zagotavljanje varovanja zaupnosti) ali pravic in svoboščin drugih. Če boste uveljavljali katerokoli od teh pravic, bomo preverili vašo upravičenost in odgovorili brez nepotrebnega odlašanja, vendar najpozneje v mesecu dni. V zapletenih primerih ali ob prejetju velikega števila zahtev, se lahko ta rok podaljša za nadaljnja dva meseca, o čemer vas bomo obvestili.

Če niste zadovoljni z našo uporabo vaših podatkov ali z našim odzivom na kakršno koli uveljavljanje navedenih pravic, imate pravico do pritožbe na organ za varstvo podatkov https://www.ip-rs.si/Pravno obvestilo 

Vse pravice, na spletnih straneh www.visitdolenjska.eu so pridržane. Vse informacije in gradiva so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine projektnih partnerjev. Za vključene materiale sodelujoči avtorji oziroma drugi nosilci avtorskih (copyright) pravic obdržijo pravice reprodukcije ali redistribucije. Za vse osebe, ki reproducirajo ali redistribuirajo te informacije, se pričakuje, da spoštujejo pogoje in obveznosti, ki jih zahtevajo avtorji oziroma nosilci avtorskih pravic.Pri nekaterih delih spletne strani nam boste zaradi korespondence, registracije na spletnih straneh ali prejemanja E-novic, zaupali svoje osebne podatke. Izvjalec jamči in se obvezuje, da bo pridobljene osebne podatke varoval kot zaupne, skladno z določili veljavne zakonodaje. Podatke, ki nam jih posredujete, ne bomo razkrili tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bomo uporabili zgolj v namen s katerim ste nam jih posredovali.


Obvestilo o zasebnosti pri uporabi Visit Dolenjska chatbota 

Visit Dolenjska digitalne vsebine in z njimi povezanimi orodji oblikuje z mislijo na varnost podatkov uporabnikov naših storitev. Vaša zasebnost je pomembna, zato si v spodnjih vrsticah preberite, zakaj zbiramo vaše podatke, katere podatke pravzaprav zbiramo in kaj se z njimi dogaja oz. kako jih obdelujemo. Obvestilo o zasebnosti pri uporabi Visti Dolenjska Chatbota opredeljuje vaše pravice in razlaga, kako jih lahko uveljavite. 

Visit Dolenjska chatbot je storitev, ki se uporablja znotraj platforme Facebook Messenger podjetja Facebook, zato za njegovo delovanje veljajo tudi pogoji družbe Facebook.

Varstvo osebnih podatkov

Vsi podatki, ki jih boste posredovali Visit Dolenjska z uporabo chatboota bomo uporabili samo v obsegu, ki je potreben za 1) delovanje osnovnih storitev chatbota (na primer, komunikacija in posredovanje vsebine), 2) delovanje naprednih storitev chatbota (na primer, deljenje lokacije), 3) izvedbo nagradnih iger. 

Ob prvem stiku s pogovornim robotom Visit Dolenjska boste prejeli obvestilo in prošnjo za dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov, ki jih Facebook Messenger obdeluje za zagotavljanje storitev in vašo identifikacijo. To obvestilo in dovoljenje bo podano Visit Dolenjska in družbi Facebook. Osebne podatke, ki jih obdelujemo si lahko vedno ogledate znotraj chatbota v rubriki Osebni podatki oz. v Nastavitvah in spremenite svoja dovoljenja. 

Osnovni podatki, ki jih delite z uporabo chatbota se nanašajo na vaš javni Facebook profil. Tako dovolite dostop do vaše profilne fotografije, identifikacijske številke (user ID), spol in časovni pas v katerem se nahajate. Na delitev osnovnih podatkov nimamo vpliva. Izbrišete jih lahko z izbrisom pogovora ali na zahtevo s sporočilom na info@visitdolenjska.eu. V slednjem primeru to za vas storimo mi. 

Z veliko pazljivostjo skrbimo, da so uporabniki o deljenju svojih podatkov ustrezno obveščeni. Poleg osebnih podatkov lahko s soglasjem uporabnikov pridobimo tudi druge podatke, ki so jih uporabniki pripravljeni deliti (elektronska pošta, dovoljenje za pošiljanje obvestil …). To storimo na način, da upoštevamo razumna pričakovanja uporabnikov in zakoniti interes Visit Dolenjska. Vsi tovrstni podatki so na voljo za vpogled in izbris znotraj chatbotove rubrike Osebni podatki ali v nastavitvah.

Obdobje hrambe podatkov

Podatki se hranijo od prve interakcije uporabnika do največ tri leta po prenehanju uporabe, blokiranju ali izbrisu pogovora znotraj aplikacije Messenger. Izbris podatkov, ki jih je zahteval uporabnik se upoštevajo takoj. 

Način hrambe podatkov

Izmenjava podatkov s tretjimi državami je urejena s standardnimi pogodenimi klavzulami Komisije EU. Prenos podatkov temelji na orodju za zaščito zasebnosti (»Privacy Shield«). Visit Dolenjska chatbot gostuje na strežniku podjetja ChatFuel 200 Labs Inc., 25 Taylor Street STE 619, San Francisco, Kalifornija, 94102-3916, ZDA, ki hrani podatke o uporabnikih in konverzacijah ter omogoča nemoteno uporabo. Podatki se obdelujejo z orodji podjetja Google LLC, Mountain View, Kalifornija, ZDA. 

Pravica do vpogleda in pritožbe

Podatke, ki jih delite, si lahko vedno ogledate znotraj Visit Dolenjska chatbota v rubrikah Osebni podatki in Nastavitve. Svojo zahtevo lahko pošljete tudi na info@visitdolenjska.eu, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na morebitna druga vprašanja ali nejasnosti.

Prijavi se na e-novice