Dolenjska, drugačna doživetja

Prebudite vse svoje čute

Pridite v zatočišče z butično ponudbo in se pustite zapeljati čisto drugačnemu oddihu. Na obronkih prastarih kočevskih gozdov se priklanjamo zeleni dolenjski pokrajini: razvajamo vas z avtohtonimi zelišči. Najdete jih na naših krožnikih, se z njimi potopite v krepčilen spanec in jih spoznavate ob nepozabnih doživetjih, ki jih pripravljamo za vas.


Izbirate lahko med tremi programi:

  • Nepozabni spomin (enodnevni program)

  • Na gozdni način (enodnevni program)

  • Nepozabni spomin na gozdni način (dvodnevni program)

Programe vodi izkušena ekipa Gozdovništva, z Miho na čelu. Nadobudni, izobraženi in izkušeni posamezniki, ki gozd poznajo kot »lasten žep«, vas popeljejo v prostor brez stresa, skrbi in telefona. Ste pripravljeni za 24 ur pozabiti na vse in se predati popolnemu miru?


Za izvedbo doživetja sta dovolj že dve osebi.


Potek doživetja: 

Doživetje boste pričeli še pred vašim prihodom - ob rezervaciji. Vsakemu gost prejme personalizirano sporočilce s potrditvijo rezervacije, namigom doživetja ter simboličnim darilcem. Poskrbimo lahko tudi za prevoz.Ob prihodu vas bomo pospremili v sobe, kjer vam bomo predstavili našo zeleno naravnanost ter skrbnika trajnostnega turizma Oštarije, Brbuča. Vsaka od sob je tematsko obarvana z avtohtonimi zelišči, Brbuč pa jih spodbuja k okoljskemu ravnanju. Za večerjo vas bomo v naši restavraciji pogostili z lokalno kulinariko, ki jo pripravljajo naši kuharji. Predstavili vam bomo meni ter predlagali vinsko spremljavo. Ker spoštujemo zakone narave, se naš meni spreminja glede na ritem letnih časov. Pri kuhi uporabljamo skoraj izključno lokalne sestavine. Sledi nočitev. 

Naslednje jutro vas bomo pričakali z obilnim dolenjskim zajtrkom ter dišečo kavo. Tu boste prejeli tudi glavne informacije o razburljivem dnevu na katerega se podajate z našim izkušenim vodičem. Sledi prevoz v Kočevski rog ter cel dan nepozabnih aktivnosti. Najprej hoja po poti "medvedjih stopinj" ob robu edinstvenega pragozda, nato gozdna kopel (forest bathing), kjer boste »prebudili« svoje čute: poslušali šumenje prastarih kočevskih smrek, se sprehodili po mokri praproti, ugibali vonje zeli, tekmovali v zelenem poligonu ter se preizkusili v zeliščni delavnici. 

Nato sledi okrepčilo na jasi: Postregli vam bomo domač sok, zeliščne štručke ter druge dobrote. Tu vas bodo pričakala električna kolesa, s katerimi se boste podali proti nadaljnjim dogodivščinam. Ob potoku se boste naučili novih taktik preživetja: uloviti svojo ribo (kar z rokami), zakuriti ogenj brez vžigalic, podali se boste lahko tudi v gozdno "jamo" ter jo raziskali z uporabo kresila. Naučili se boste tudi kako ribe in ostale sestavine, ki jih boste nabrali pod mentorstvom naših vodičev, speči »na črno«. 

Ob ognju sledi sproščen zaključek dneva ter druženje ob spoznavanju ljudskega izročila naših krajev. Ko pade mrak pa vas bomo odpeljali proti Oštariji. Doživetje je na voljo vse leto, v vseh letnih časih in vremenskih pogojih (vsebina se prilagaja) od dveh oseb dalje. 

Doživetje lahko, ob doplačilu, gostje razširijo na tridnevni pobeg (2 nočitvi, 3 dni). 

V tem primeru je potek dogajanja nekoliko spremenjen.Podrobnosti na spletni strani doživetja Oštarija Herbelier.


Povpraševanje