Dolenjska, drugačna doživetja

Zdaj je čas. Da ravnamo odgovorno, varno in trajnostnoZdaj je čas. Da ravnamo odgovorno, varno in trajnostno. S spoštovanjem odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma in uporabo znaka GREEN&SAFE.


V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.

Znak GREEN&SAFE – skupna zaveza odgovornemu, varnemu in zelenemu turizmu


Zaupanje v znamko I feel Slovenia ohranjamo in povečujemo z odgovornimi potovalnimi standardi v turizmu, ki jih označuje in predstavlja nov znak GREEN&SAFE.
Z njim označujemo in poudarjamo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, povečujemo zaupanje gostov, da je Slovenija zelena in varna turistična destinacija. Zato vas vabimo k uporabi znaka v vaših komunikaciji.

Priročnik Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma


Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravila priročnik Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma, ki združuje:

  • komunikacijska orodja, ki pod krovno obljubo, da je Slovenija zelena in dežela izpostavljajo deset ključnih vsebin, primernih tudi za uporabo v vaši komunikaciji. Na voljo so vam tudi plakati in letaki, ki jih lahko natisnete in uporabite na vaših lokacijah;

  • trajnostne poslovne priložnosti, ki jih lahko kot že uveljavljena zelena, aktivna in zdrava dežela izkoristimo v času, ko so turisti po vsem svetu posebej pozorni na možnosti izbire bolj varnih, bolj individualnih in butičnih turističnih nastanitev, programov, doživetij;

  • higienski standardi, ukrepi in priporočila NIJZ, ki veljajo za turistično panogo;

Vse vsebine, logotip in gradivo smo zbrali na spletni strani, kjer so vam na voljo v obliki dokumentov, ki jih lahko prenesete in personalizirate. Prijazno vas vabimo, da jih uporabite v svoji komunikaciji. Verjamemo, da lahko tudi s poenotenimi sporočili in vizualno prijetnimi tiskovinami skupaj ustvarjamo in zagotavljamo varno, zeleno in zdravo podobo Slovenije.

Moja Slovenija