Dolenjska, drugačna doživetja

Zdravje in sprostitev

Razkošje neokrnjene narave, blagodejni učinki termalne vode, odlične zdravstvene storitve, skrbno domišljen ambient, profesionalno in prijazno osebje ter neskončne možnosti telesnega in duhovnega sproščanja… Vse to so Terme Krka, ki združujejo terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, Hotele Otočec z znamenitim gradom na otočku sredi reke Krke ter prostrano golf igrišče in Hotel Krka v Novem mestu. 


Terme Dolenjske Toplice se ponašajo z bogato tradicijo zdraviliške dejavnosti, v zadnjem času pa je eno najstarejših evropskih zdravilišč s sodobnim velnes hotelom tudi priljubljen center dobrega počutja za vse generacije. Pravo mesto razvajanja je Hotel Balnea, ki ga odlikuje izviren dizajn in arhitektura ter umetniška dela priznanih slovenskih ustvarjalcev. Pot v svet užitka in sprostitve vodi skozi atraktivni panoramski hodnik v sprostitveni center, kjer uživate v termalnih bazenih (28-32 °C), savnah, kopelih in centru za nego telesa. Terme Dolenjske Toplice so priljubljene pri ljubiteljih aktivnih počitnic, parih, ki uživajo v romantičnih programih razvajanj, ter družinah z mlajšimi otroki.


Terme Šmarješke Toplice V zavetju zelenih gozdov in travnikov, daleč stran od hitrega vsakdana, najdete eno najsodobnejših slovenskih termalnih zdravilišč, Terme Šmarješke Toplice. Poznane kot center za preventivo in zdravljenje bolezni srca in ožilja dajejo Šmarješke Toplice prednost sodobnim programom medicinskega velnesa. Sprostitvi in rekreaciji so namenjeni termalni bazeni s savnami in kopelmi, zelena narava z vinorodnimi griči pa vabi jubitelje nordijske hoje, pohodništva in kolesarjenja. Posebnost Šmarjeških Toplic sta stari leseni bazen iz 18. st., ki leži nad izvirom termalne vode in v katerem lahko še vedno zaplavate, ter jezerce sredi draviliškega parka, z rastiščem dragocenega indijskega lotosa.


Otočec je najbolj poznan po biseru grajske arhitekture, Gradu Otočec. Edini rečni grad v Sloveniji, ki leži na otočku sredi reke Krke in je bil prvič omenjen v 13. stoletju, je preurejen v hotel visoke kategorije petih zvezdic. Grad Otočec sodi med najprivlačnejše hotele, radi ga obiščejo ljubitelji kulinarike, namenjen je mladoporočencem, ljubiteljem lepega, skratka vsem, ki želijo preživeti nekaj nepozabnih dni v izbranem okolju. Kot član priznane mednarodne družine dvorcev in hotelov Relais & Châteaux se otoški grad uvršča v svetovni vrh kakovosti ponudbe visokega turizma. Ljubitelji narave so navdušeni nad neokrnjeno naravo ob dolini reke Krke. 

S športno tematiko vas pričakuje Hotel Šport. Posebnost hotela so tematske sobe, v katerih vas čakajo športni rekviziti, s katerimi se boste lahko že zjutraj ogrevali za aktivni dan. Užitki v termalni vodi pa so na voljo v prostornem hotelskem bazenu. Moderen hotel z bogato ponudbo za aktiven oddih je odlično izhodišče za izlete.


Na Otočcu je na voljo tudi pestra ponudba drugih športnih dejavnosti; od tenisa, kolesarjenja, čolnarjenja, pohodništva do obiska pustolovskega parka, ki je namenjen zabavnemu preživljanju prostega časa v naravi. Golf igrišče na Otočcu, ki ima 18 polj in se razteza na več kot 70 ha površine, je zanimivo tako za profesionalne kot ljubiteljske igralce golfa.


Rezervacija termZdaj je čas.