Pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti 2023

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v sodelovanju z lokalnimi društvi in Občino Mirna Peč vabi na jubilejni 10. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, ki bo v soboto, 17. junija 2023. 

LETOŠNJI POHOD BO POTEKAL V OBRATNI SMERI OBIČAJNE TRASE POHODA. 

Start: na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana (nasproti KZ Trebnje, Trg 38, 8216 Mirna Peč)

Vmesne postaje: Pavčkov dom v Šentjuriju, Hmeljčarska gora, Gasilski dom Hmeljčič in Izletniška kmetija Barbo – Domačija Slakove mladosti na Malem Kalu. 


Možnost 1: Pohod z degustacijo mirnopeških vin: Pohodniki, ki boste izbrali to opcijo, se boste iz Šentjurija povzpeli na Hmeljčarsko goro, na kateri vas bodo z najžlahtnejšo mirnopeško kapljico pričakali člani Društva vinogradnikov Mirna Peč. 

Možnost 2: Pohod s kulinaričnim doživetjem: Pohodniki, ki boste izbrali to opcijo, se boste iz Šentjurija po lažji poti podali proti Hmeljčiču, kjer vam bodo s kulinaričnimi dobrotami postregle gospodinje z Malega Kala, ki so hkrati članice Sekcije ljubiteljev Slakove glasbe v Turističnem društvu Mirna Peč. 


Zaključek: Kulturni program z Leopoldom Pungerčarjem in muzikanti z Malega Kala na domačiji Barbo, kjer sledi topel obrok in druženje ob Slakovi glabi v izvedbi Ansambla Gašperja Kavška. 

Za najbolj vztrajne bo predvidoma ob 14. uri organiziran pohod do zaključne točke v Mirni Peči – Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Za tiste, ki se boste zadržali dlje na Malem Kalu, bo organiziran prevoz v Mirno Peč. 


Zgodnja prijava na pohod je omogočena do 10. 6. 2023 preko prijavnega obrazca

Po izpolnjeni prijavi, boste na svoj e-naslov prejeli potrditveno sporočilo z vsemi potrebnimi podatki za plačilo prijavnine. Način plačila prijavnine je mogoč le z nakazilom na TRR.Cena prijavnine ob zgodnji prijavi znaša 14,00 €.Prijava po 10. 6. in na dan pohoda znaša 15,00 €. 


Dolžina pohoda: približno 10-12 lepih in ne pretirano zahtevnih kilometrov. 

Oprema: nahrbtnik za hrano in pijačo, rezervna oblačila, udobni pohodniški čevlji, pokrivalo za sijoče sonce in sončna očala ter dobra volja in prešernost. 

Zaradi lažje organizacije in neljubega čakanja pred startom pohoda, vas prosimo, da se na dogodek predhodno prijavite s pomočjo spodnjega prijavnega obrazca.Vse večje skupine prosimo, da nas za enostavnejšo prijavo kontaktirate po elektronski pošti na naslov ali na telefonsko številko.

17. 6. 2023 od 08:00 do 14:30