Doživetja

Doživite Dolenjsko skozi bogato kulturo, raznolike dogodke, festivale ter izjemno dediščino. Privoščite si blagodejne učinke termalnih voda ali pa poživite svoje telo in duha v naravnem okolju, ki ga obdajajo gozdovi in vinogradi.

Odkrivajte zgodovino

Kultura in dediščina

Bogastvo naravne in kulturne dediščine obsega izjemno kulturno krajino, arheološka najdišča, tradicionalno arhitekturo, dejavnosti domače obrti in prireditve.
Spoznajte dediščino Dolenjske na številnih tematskih poteh, muzejskih zbirkah, galerijah in gradovih.

Doživetja na prostem

Aktivnosti

Dolenjska ponuja obilo priložnosti za aktivne počitnice na prostem. Uživajte v pohodih in kolesarjenju po slikovitih poteh, raziskujte reke Krko in Temenico s SUP-om ali kanujem, uživajte v ribolovu ali izpopolnite svoj golf udarec.

Razvajajte se

Zdravje in sprostitev

Vaše zdravje je najpomembnejše. Sprehodite se po gozdu in se naužijte svežega zraka.
Poskrbite za regeneracijo telesa in duha v Termah Krka. Prepustite se nutricionistom ter masažnim mojstrom ali se prepustite blagodejnim učinkom termalnih voda.

Začutite utrip Dolenjske

Dogodki

Odkrijte tradicionalne prireditve in dogodke, ki bodo obogatili vaše obisk Dolenjske. Doživite lokalno na podeželskih in rokodelskih tržnicah, kulinaričnih, športnih in kulturnih prireditvah ter glasbenih festivalih.

Na stranskih poteh

Skriti kotički

Obstajajo manj znani kraji, zgodbe in naravni zakladi, ki bodo obogatili vaša doživetja na Dolenjskem. Vabimo vas na odkrivanje skritih kotičkov.

Doživite lokalno

Domača obrt

Spoznajte živo dediščino, ki se prenaša iz roda v rod. Spretne roke naših rokodelcev ohranjanjo tradicijo in nas navdušujejo s svojo inovativnostjo ter predanostjo.