Gastronomija

Bogata tradicionalna kuhinja regije se je oblikovala ob vplivih sosednjih dežel. Poskusite štruklje, žgance, matevž, razne kaše ter ajdove in koruzne žgance. Prav tako ne zamudite polente, mlincev, dušenega kislega zelja ali repe. Vino in kulinarika sta osrednja dela slovenske tradicije, cenimo svoja vina in okusne specialitete.

Prepustite se kuharskim mojstrom

Restavracije in gostilne

Ponosno predstavljamo naše domače gostilne in restavracije, kjer po večini zvesto sledijo načelu lokalno pridelane hrane.

Pobrskajte po receptih

Okusi Dolenjsko

Sezonske lokalne sestavine igrajo ključno vlogo v pripravi naših tradicionalnih jedi. Odkrijte jih in si pričarajte okus Dolenjske tudi v vaši domači kuhinji.

Pristne vinske zgodbe

Vino in degustacije

Pokušine vin ponujajo številni vinogradniki, v hramih, zidanicah in vinotočih na Dolenjskem. S čim boste nazdravili za vsakdan ali za praznično mizo? Preverite ponudbo naših vinarjev in obiščete vinske kleti ter vinoteke in izberite najljubši letnik.

Kuhalnico v roke

Iz kuhinj naših chefov

Chefi iz priljubljenih gostiln in restavracij na Dolenjskem so spomladi 2021, pripravljali sodobni ples okusov. Kateri recept boste preizkusili danes?