Pohod po poti Speča lepotica

Pred več kot desetletjem je pod vodstvom Igorja Zaplotnika, takratnega člana Krajevne skupnosti Mirna, nastala Speča lepotica – čudovita pohodna pot poimenovana po mirnskem gradu. Od takrat je postala priljubljena med pohodniki, zato si želimo, da postane tradicionalno obiskana.

Glavno poslanstvo organizatorjev je narediti to pot še bolj prepoznavno in prijetno za sprostitev v naravi. Pohod se bo pričel ob 12. uri v Športnem parku Mirna. Pot vas bo vodila skozi mirne in čarobne kotičke Gorenje vasi in Selu, kjer vas bodo domačini pričakali z okusnim okrepčilom. Pohod se bo zaključil ob 16. uri na “Odhodnji”, kjer boste lahko uživali v odlični pijači in hrani, ki jo bo pripravil Catering Bizjak ter zabavi z ansamblom Zadetek.

Reka Mirna, po kateri je dobila ime ena najmlajših slovenskih občin in krajevno središče Mirnske doline, je bila prvič omenjena v starih listinah leta 1028. Cesar Henrik II. je grofu Viljemu podelil posestva med rekami Sava, Savinja, Sotla in Mirna v pokrajini Savinjski, kar dokazuje, da je Mirna bogata z zgodovino in kulturno dediščino.

15. 4. 2023 ob 12:00