Dolenjska, drugačna doživetja

ČEBELARSTVO KOŠALE

Gradenje 16, Šmarješke Toplice031 693 408Povpraševanje

Kratka predstavitev:Ekološko kmetovanje ni le skrb za človeka ampak je tudi skrb do narave. Deluje v skladu z naravo in skladu s človekom in nikoli proti njima. Pri ekološkem čebelarjenju gre za medsebojni stik z naravo, čebelarjem in seveda s čebelo samo, zato nam to še toliko več pomeni. Čebelo spoštujemo kar pomeni da zanjo skrbimo zgolj s samo naravo. V naših izdelkih pa ni čutiti ljubezni zgolj v medu temveč tudi v sami rastlini in pa sadežu, ti so vsi slovenskega porekla ter iz ekološke pridelave. Na roke obrane in rastejo na ekološki zemlji, ki je poplnoma naravna. Rastline in sadeže obiramo ročno po biodinamični metodi. 

Kaj ponujamo ? 

Eko ameriški slamnik z medom je izdelek slovenskega porekla, ki vsebuje ekološki izvleček iz ameriškega slamnika in ekološki med. Izdelek ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil in je popolnoma slovenskega porekla.
Eko ameriški slamnik z medom lahko poleg zdravljenja gripoznih in prehladnih obolenj uporabimo tudi za zdravljenje ran in herpesa. Ameriški slamnik namreč na rani lokalno aktivira obrambne celice, ki ščitijo rano pred okužbo, medtem ko med ustvari neugodno okolje za razvoj bakterij. Preventivna uporaba izdelka izboljšuje odpornost našega organizma.
250g

Rdeča pesa že od nekdaj velja za zelo zdravo živilo, saj izboljšuje in čisti kri s tem, ko ji dovaja kisik. Omogoča absorbcijo ostalih vitaminov in mineralov, ki jih uživamo tekom dneva. Sok rdeče pese se veliko uporablja pri povišani telesni temperaturi, zdravljenju ledvic, jeter, žolča ter drugih bolezni, saj ima moč razstrupljanja in krepi organizem. Sveže iztisnjen sok rdeče pese je izjemno dragocen, v kombinaciji s ekološkim medom pa se učinkovitost še znatno poveča. 

Eko materina dušica z medom je izdelek slovenskega porekla, ki vsebuje ekološki izvleček materine dušice in ekološki med. Ne vsebuje alkohola, konzervansov in barvil, zato je primeren tudi za otroke od enega leta dalje. Vršički gorskega bora oziroma ruševja rastejo na nadmorski višini od 1500 do 2000 metrov. Izpostavljeni so težkim naravnih pogojem kot so: močan veter, mraz, ultravijolični žarki … Da kljubujejo vsem tem zunanjim dejavnikom, vršički vsebujejo veliko obrambnih snovi, kot so antioksidanti in eterična olja, ki jih ljudje lahko izkoristimo za zdravljenje ali lajšanje bolečin v grlu in žrelu.

Granatno jabolko z medom:
Dnevne potrebe po vitaminu B5
Velja za afrodizjak, ki spodbuja tako potenco kot plodnost
Najpomembnejši so punikalagini in punikalini (te snovi odstranujejo kisikove reaktivne spojine)
pomemben za pomlajevanje telesa 

Eko cviček v medu:
Tu gre za 50×koncentrat vina cviček, ki ga s pomočjo vakumske destilacije pri hladni metodi skoncentriramo, odstranimo alkohol in vodo. Stranski produk, cvičkov liker. Posebnost cvička je žametna črnina, to je naša avtothona sorta, ki uspeva na naših tleh. V primerjavi z drugimi rdečimi sortami vsebuje kar 5× več resveratola kot druge rdeče sorte. Resveratrol je glavna polifenolna spojina, ki jo najdemo v različnih jagodah, arašidih, vinu in zdravilnih rastlinah, vendar v prehrani večina pride iz grozdja in rdečega vina.1 V laboratoriju je dokazano, da resveratrol ščiti nevrone pred β- toksičnost, povzročena z amiloidom, in celična smrt.1 Izkazalo se je, da je varna v širokem razponu odmerkov (od 25 mg do 5 g na dan) .1 . resveratrol, čudežna molekula, ti sveti gral mladosti in zdravja … resveratrol po vseh študijah sodeč nekaj obeta, saj z njim poskusno zdravijo živali – tudi proti staranju, debelosti, srčno-žilnim obolenjem in tako dalje.Prvič se predstavlja v taki obliki v medu, prednosti so da ni toplotno obdelan, brez konzervansov. Med pa je naravni prebijotik, kar panaš organizem hitreje prepozna in pride do večjega izkoristka.

Naloži brošuro