20. pohod po odseku E7- Poti Mare Rupena

Vabljeni na 20. pohod po odseku Evropske pešpoti E7 – Poti Mare Rupena, ki ga organizira Kulturno turistično društvo Dobrnič. 

Pohodniki se boste podali na to čudovito pot proti Dobrniču v spremstvu izkušenih vodnikov. Iz Dolenjskih Toplic (22 km) se bomo zbrali ob 6. uri pred Hotelom Vital na Zdraviliškem trgu, medtem ko se bo iz Žužemberka (12 km) pohod začel ob 7.30 na trgu pred gradom. 

Celotna pot bo zaključena v Dobrniču okrog poldneva. Po glavnem proslavnem dogodku ob 12. uri, ki bo obeležil 80-letnico 1. kongresa SPŽZ, bo okoli 14. ure organiziran avtobusni prevoz za pohodnike nazaj na začetno točko. Zjutraj bo avtobus iz Dobrniča odpeljal tudi ob 5.30 v Dolenjske Toplice ter ob 7. uri v Žužemberk. 

 Za prijetno izkušnjo pohoda priporočamo, da se odpravite na pot dobro pripravljeni – z ustrezno kondicijo in primerno pohodniško opremo. Startnina za sodelovanje znaša 10 EUR, kar bo delno pokrilo stroške prevoza ter vas oskrbelo s prigrizki na poti in po končanem pohodu. 

 Za vaše udobje in okrepčilo na poti bodo skrbela Vinogradniško društvo »Lisec« in KTD Dobrnič. 

Vabljeni, da se nam pridružite in uživate v čudoviti naravi ter bogati kulturni dediščini našega območja.

Statrnina: 10 €

Zaradi lažje organizacije lepo prosimo pohodnike za predhodne prijave.


Odsek E7 – Pot Mare Rupena vodi preko gozdov, travnikov, rodovitnih polj in vinogradov ter vasi razgibane dolenjske pokrajine. Pot je bila zasnovana leta 2003 kot spomin na Maro Rupena (1918-2003), delegatko prvega kongresa Slovenske protifašistične ženske zveze in prvo sekretarko ter neumorno aktivistko za izboljšanje položaja kmečkih žensk in razvoj slovenskega podeželja, posebej manj razvitih območij Dolenjske.

15. 10. 2023 ob 06:00