Advent Novo mesto

V letošnjem decembru vas v Novem mestu v Dolenjski prestolnici pričakujejo na raznolikih dogodkih v sklopu Advent Novo mesto. Organizacija Adventa Novo mesto 2023 je odraža sodobni čas, ki še posebej poudarja potrebo po ohranjanju običajev in ritualov, ki nas povezujejo. Namen dogodka je, da december postane več kot le praznični čas daril, temveč predvsem obdobje toplih besed in skrbi za bližnje.

Organizatorji vabijo obiskovalce iz vse Slovenije, pri čemer Novo mesto kot prestolnica Dolenjske zasije v praznični svetlobi ter se turistično predstavi s svojimi vrhunskimi atributi, na katerih smo intenzivno delali v zadnjem času.

Na odru v Novem mestu bodo nastopili številni izvajalci, med drugim Nina Pušlar, Dan D, Joker Out, Mrfy, Modrijani, Kvatropirci, Hamo & Tribute 2 Love, Masayah, Vazz, Manouche in še mnogi drugi. Program je skrbno sestavljen, zagotovljeno pa je, da bo vsaka starostna skupina našla nekaj zase – od otroških predstav, zunanjih koncertov, obdarovanj, plesnih predstav do raznolike gostinske ponudbe, drsališča in pravljičnih okraskov.

Glavni trg, Novo mesto, Slovenija
8000 Novo mesto
Od 5. 12. 2023 ob 17:00 do 7. 1. 2024 ob 00:00
07 393 92 63
tic@novomesto.si