Cilj kolesarske dirke Po Sloveniji

Šentjernej se po dolgem času vrača v Dirko po Sloveniji, cilj pa bo tradicionalno v Novem mestu. Dirka po Sloveniji 2024 bo potekala v petih etapah, ki bodo pokrivale različne dele Slovenije, od goratih terenov do ravninskih cest.

Zadnja, 5. etapa, ki se ob 11. uri začne v Šentjerneju, bo kolesarje popeljala preko Trebnjega, Šentruperta, Mokronoga, Sevnice in Krškega. Ta del trase ni posebej zahteven, saj gre za bolj ravninske dele, kar bo kolesarjem omogočilo hitrejšo vožnjo in morda kakšen beg.

V drugem delu etape bo trasa dolenjsko obarvana z več manjšimi vzponi in spusti ter tehničnimi zavoji. Kolesarji bodo morali pred ciljem med 14.45 in 15.20 uro na Glavnem trgu v Novem mestu prevoziti še vzpon tretje kategorije na Trško goro, kar zna narediti selekcijo med tekmovalci. Ta vzpon je znan po tem, da pogosto odloči zmagovalca etape, saj se pričakuje, da bo razbil glavnino in omogočil sprint manjše skupine.

Dirka po Sloveniji je pomemben del pripravljalnega koledarja za mnoge kolesarje pred večjimi dirkami, kot je Tour de France, in vedno privabi nekaj najboljših ekip in kolesarjev sveta. Tekmovalci bodo morali pokazati svojo vzdržljivost, spretnost in taktiko, da bi dosegli zmago na tej prestižni dirki.

Glavni trg, Novo mesto, Slovenija
8000 Novo mesto
Od 16. 6. 2024 ob 14:45 do 16. 6. 2021 ob 15:20