Festival mirnopeških pirhov

Prvi Festival mirnopeških pirhov bo potekal na veliki četrtek, 28. marca. Vabljeni ste v Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, kjer bomo skupaj ustvarjali na velikonočnih delavnicah. Poleg tega bo na ogled tudi velikonočna razstava, kjer se lahko predstavite s svojimi dekoracijami. Hkrati pa boste imeli priložnost kupiti unikatne izdelke lokalnih ustvarjalcev.

V prostorih Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka se bodo člani Kulturnega društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči tokrat prvič predstavili kot mentorji na ustvarjalnicah. Pripravili so šest različnih delavnic, na katerih lahko otroci in odrasli ustvarijo čudovite velikonočne dekoracije.

Velikonočne praznike ne gre zamisliti brez domačih pisanih pirhov. Čeprav so mnogim najlepši v tradicionalni obliki, kuhani v čebulnih olupkih, vabijo obiskovalce, da jih letos na ustvarjalnicah spremenijo v ljubke živalice, jih poslikajo ali oblečejo v čipke in volno. Lahko jih postavijo v košarice in okrasijo bogato obloženo mizo s lesenimi izdelki, ki jih bodo ustvarili sami.

Hkrati bo v muzeju potekala prodajna razstava izdelkov mirnopeških ustvarjalcev, ki pričajo o njihovi domišljiji in inovativnosti brez meja. Na ogled bodo leseni velikonočni okraski, kvačkani pirhi, vezani prtički in prekrasne voščilnice, ki bodo na voljo za nakup.

Trg 8
8216 Mirna Peč
28. 3. 2024 ob 17:00