Festival Sem glasba, sem mesto

Deveti Festival Sem glasba, sem mesto poteka med 15. in 20. aprilom v Trdinovi dvorani in Glasbeni šoli Marjana Kozine. Vključuje 6. mednarodno pevsko tekmovanje SGSM v operi in samospevu duo, ki ga predstavlja Matevž Novak iz Zavoda Novo mesto.

Tango Story Team, del projekta Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 – Ptuj, bo odprl festival. Sodelujejo vrhunski glasbeniki, kot so Borut Zagoranski, Matija Krečič, Žiga Golob, Marko Korošec in Mladen Delin, skupaj s svetovnima prvakoma v tangu Andrejo Podlogar in Blažem Bertoncljem.

Naslednji dan bo oder prevzela Manja Slak, talentirana violinistka s številnimi nagradami, ki redno sodeluje z vodilnimi orkestri po Evropi.

V programu SGSM bomo slišali lanske in letošnje udeležence tekmovanja ter koncert udeležencev letošnje mojstrske delavnice pod vodstvom Snežane Nene Brzaković.

Zaključni večer bo gala koncert najboljših na 6. mednarodnem pevskem tekmovanju v samospevu duo in operi, spremljajo jih odlični korepetitorki in korepetitorji ter simfonični orkester Cantabile pod vodstvom maestra Marjana Grdadolnika.

Vstopnica za festival stane 40 € in jo lahko kupite le na blagajni KCJT. Spremljevalni program SGSM je rezultat sodelovanja s TIC Novo mesto. Vabljeni na brezplačni voden ogled Novega mesta, kjer bo poseben poudarek na njegovi glasbeni dediščini.

Novi trg 5
8000 Novo mesto
Od 15. 4. 2024 ob 19:30 do 20. 4. 2024 ob 22:00