Filmski teden Evrope

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega centra Novo mesto, tudi letos pripravlja zdaj že tradicionalen ter med obiskovalci vse bolj priljubljen in prepoznaven Filmski teden Evrope.

Med 11. in 13. julijem vas vabijo na brezplačen ogled evropske filmske produkcije na idilični lokaciji novomeškega gradu Grm, kjer bodo na ogled  trije celovečerni filmi.

Program

Četrtek, 11. 7. 2024, ob 21.00 / DOBRI ŠEF/El buen patrón

Zgodba izpostavlja šefa, ki pred pomembnim inšpekcijskim pregledom skuša ohraniti popolno ravnovesje v svoji tovarni. Ko odpuščeni delavec Jose začne maščevalni pohod, da bi uničil njegove načrte za prestižno nagrado, se napetost nevarno stopnjuje.

Petek, 12. 7. 2024, ob 21.00 / GEPACK

Film pripoveduje zgodbo o vznemirljivi pustolovščini, ko se štirim prijateljem običajna pot na morje obrne na glavo, saj ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik.

Sobota, 13. 7. 2024, ob 21.00 / PRAVI MOŠKI/Ich bin dein Mensch

Film govori o Almi, znanstvenici, ki se, da bi pridobila denar za raziskave,  odloči tri tedne živeti s humanoidnim robotom Tomom, ki je zasnovan tako, da bi postal njen popoln življenjski partner.


Vsi filmi bodo prevajani ob 21. uri, v primeru slabega vremena pa vas o podrobnostih obvestimo na prijavni mail.

Vstop je prost!

Dogodek delno financira Evropska unija in ga podpira tudi Mestna občina Novo mesto.

Se vidimo pod zvezdami!

Rezervacija

Svoj sedež za ogled filmov obiskovalci rezervirate s pomočjo obrazca na spodnji povezavi (spletna stran) ali preko e-pošte.

Skalickega ulica 1
8000 Novo mesto
Od 11. 7. 2024 ob 21:00 do 13. 7. 2024