Pustna povorka in rajanje v Mirni Peči

Na debeli četrtek, 8. februarja, bodo maškare pod brenčaško taktirko norčavih kranjskih čebelic že tretje leto zapored preplavile Mirno Peč.

Pred muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči se obeta zabavno rajanje s plesom in petjem ob priljubljenih animatorjih, žabcu Radu Trifkoviću in klovnesi Urši Štrucelj Plot iz Plesnega studia Novo mesto. Zagotovljena je tudi kulinarična razvajanja, saj bodo brenčaške kranjske čebelice ponujale slastne krofe iz Pekarne Mokronog ter brezalkoholno pijačo. Poleg tega bo stojnica sladkih Sašk dišala po omamnih kokicah in palačinkah. Na voljo bodo tako sladke kot slane izbrane dobrote, ki bodo zadovoljile tudi najzahtevnejše “puste hruste”.

Po koncu rajanja bodo najbolj izvirne maske nagrajene s krasnimi nagradami. Vse udeležence vabimo, da se še pravočasno odpravijo na lov za edinstvenimi kostumi. Spomnimo, da so krofi namenjeni vsem maškaram, medtem ko bodo nagrade prejele le najbolj izvirne. Zato se našemite kreativno in edinstveno ter se pridružite letošnji tretji tradicionalni pustni povorki v Mirni Peči. Upamo, da bo tudi letos presegla vsa pričakovanja in da se bo v našem čudovitem kraju zbralo še več maškar kot prejšnje leto! Skupaj bomo zagotovo lažje pregnali zimski mraz.

Se vidimo! Frlju, frlju!