S kolesom na kmetijo

Vabljeni na dogodek “S kolesom na kmetijo” v Novem mestu, kjer boste doživeli aktivno kolesarsko avanturo. Začnemo ob 10. uri pri najnovejši postaji za izposojo koles GoNm v Srebrničah. Po začetku sledi zanimiva delavnica Učilna okusov, kjer se boste naučili pripraviti slastno sladico iz lokalno pridelanih sestavin, imenovano “Pomladna ledena osvežitev”. 

Dogodek je prilagojen mladim kolesarjem in vključuje tudi spoznavanje pravilne prehrane pred in po kolesarjenju. Udeleženci boste prejeli trajnostno izdelane nahrbtnike s presenečenjem za poživitev med potjo. Ob tem ne smete zamuditi priložnosti za poizkus zeliščnega čaja, ki ga pridelujejo dijaki in študentje z Grma Novo mesto. Nato se bomo pod vodstvom članov Kolesarskega društva Sprint odpravili na kolesarjenje po urejenih in družinam prijaznih kolesarskih poteh. Naš cilj bo Kmetija Redek v vasi Krka, kjer bomo spoznali postopek pridelave špargljev. Popeljali se bomo po novo urejeni kolesarski stezi proti Otočcu, prek reke Krke do Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma, kjer bomo srečali živahne domače živali na kmečkem dvorišču. Za pridne kolesarje bo na voljo osvežitev in sadni prigrizek. Vrnili se bomo nazaj v Srebrniče s kolesi v spremstvu članov Kolesarskega društva Sprint. Predviden čas vrnitve na izhodiščno točko je okoli 14. ure.

Skupna dolžina kolesarske poti Srebrniče-Kmetija Redek-Grm Novo mesto znaša 13 km. Za tiste, ki se želite vrniti na izhodiščno točko, bo skupna dolžina 21 km. Tempo kolesarjenja bo prilagojen otrokom, saj je dogodek namenjen družinam.

Vabljeni na dogodek, ki je namenjen družinam in vsem kolesarskim navdušencem. Prisrčno vabljeni, da se udeležite s svojim kolesom, vendar na lastno odgovornost. Za varnost vseh udeležencev vas prosimo, da med kolesarjenjem nosite zaščitno čelado in upoštevate prometne predpise. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na rezervni datum, soboto, 3. junija 2023.


Image title


3. 6. 2023 ob 10:00