Teden kultur

Festival medkulturnih, kulinaričnih in umetniških užitkov

Doživite vzdušje in utrip različnih dežel brez potovanja! Festival Teden kultur v drugem tednu junija vsak dan brezplačno postreže s kulturnimi in kulinaričnimi dogodki, ki vas popeljejo po vsem svetu. Organizirajo jih predstavniki različnih kultur, ki živijo v Sloveniji, in sicer od Južne Amerike in Afrike do Balkana, Kitajske in še dlje.

Program festivala vključuje glasbo, ples, stand-up komedijo, kino na prostem, živahne delavnice, ulične nastope, izposojo živih knjig, stojnice, foto box, kuhinje sveta in še več. Otroci pa lahko uživajo v Mini Tednu kultur, kjer jih čakajo lutkovne predstave, akrobacije, animacije, izdelava instrumentov, poslikave obraza, kolo sreče in zabavni kviz z nagradami – vsako leto nekaj novega!

Za najokusnejši in kulturno najbolj pester zaključek poskrbi medkulturni sejem Žur vseh kultur. Predstavniki številnih društev obiskovalcem brezplačno ponudijo dobrote hrvaške, srbske, makedonske, albanske, bošnjaške, žumberške, romske, venezuelske, ukrajinske, slovenske in še drugih kulinaričnih posebnosti. Petkov sejem pa spremlja tudi bogat spremljevalni program.

Festival vsako leto privabi okoli dva tisoč obiskovalcev. Najbolj jih navdušuje možnost druženja z nastopajočimi in neposredno spoznavanje njihovih kultur.

Glavni trg, Novo mesto, Slovenija
8000 Novo mesto
Od 10. 6. 2024 ob 00:00 do 14. 6. 2024 ob 00:00
031 263 914
drpdnm@gmail.com