Arret Wines

Arret Wines je butična klet, ki jo v tandemu vodiva Rok in Maja, velika ljubitelja vin ter vinske trte in trdnega dela. Ustanovljena je bila z vizijo predstaviti doma in na tujem vina svetovnega ranga, ki nastajajo v vinogradih nad Šentjernejem hkrati pa nuditi obiskovalcu edinstveno in NEPOZABNO DOŽIVETJE VINSKE DEGUSTACIJE.

Arret Wines je več kot le vino v steklenici. Je zgodba o gorečem vinskem navdušencu, ki je šel na vse ali nič in zamenjal službo, da bi lahko ves svoj čas namenil vinogradom in vinu ter uresničil svojo vizijo o prvi generaciji izjemno uspešne butične vinarije – Arret Wines

“Arete je pojem starogrške miselnosti, ki se v svojem najbolj osnovnem pomenu nanaša na “odličnost”. Pomeni živeti življenje do njegovega polnega potenciala. Označuje osebo, ki učinkovito uporablja vse svoje sposobnosti: moč, pogum in um, za doseganje izjemnih rezultatov. In v te verjamemo pri ARRET WINES.”

Od začetka te zgodbe do danes so bili vsi njihovi vinogradi na novo zasajeni s skrbno izbranimi kloni chardonnaya, dišečega traminca, laškega rizlinga, modre frankinje, kraljevine, modrega pinota in žametne črnine. V gosto zasajenih vinogradih je gojitvena oblika enojni Guyot. 

V njihovih vinogradih stremijo h kakovosti same surovine in zato namenjajo izjemno veliko pozornosti grozdju že v vinogradu. Menijo, da le z odlično surovino, lahko narediš izvrstno vino; in tega načela se držijo.

“Naša filozofija je preprosta. Naša vina so odraz tega, kdo smo, v čem uživamo in vrednot, ki jih cenimo. V vinih je spoštovanje naših strank, ki jim v vsaki steklenici damo nekaj prijetnega in nepozabnega. Spoštovanje do naših vinogradov, ki jih skrbno obdelujemo s čim manjšimi posegi v integriteto vinske trte. In končno, kar nama je nepomembneje; upoštevanje trajnostnega pristopa v pridelavi izjemnih vin, na katerega smo lahko ponosni danes in v prihodnjih letih.”

Arret Wines, Brezje pri Šentjerneju 48, Šentjernej
Other
+386 31 226 820
info@arret.si

Kontakt