Muzejska zbirka IMV

Dobrodošli v Muzejski zbirki IMV, kjer se predstavlja bogata zgodovina in estetika avtomobilizma ter inovacij v obdobju od leta 1954 do 2013. Razstava vključuje restavrirane osebne in dostavne avtomobile, prikolice, avtodome, tehnično dokumentacijo, ter makete, ki prikazujejo več kot polstoletni razvoj oblikovanja vozil.

O zbirki

Na ogled so 16 izjemno ohranjenih osebnih vozil, 14 dostavnih in terenskih vozil ter 10 izdelkov podjetja Adria Mobil in 2 izdelka TPV. Razstava prav tako ponuja vpogled v značilne znake podjetij IMV, Adrie Mobil, TPV in Revoza. Obiskovalci bodo deležni celostne podobe podjetij skozi čas, predstavljene v pomembnih reklamah ter tržni produkciji, kot so katalogi, prospekti, posterji, tehnična navodila in interni časopisi.

Strokovno vodeni ogled omogoča obiskovalcem poglobljen vpogled v razvoj prevladujočih estetskih norm in družbenih vrednot med leti 1954 in 2013. Poleg tega vas vabimo k ogledu 13-minutnega filma o zgodovini tovarne, ki dodatno osvetli ključne mejnike in dosežke podjetij v tem obdobju. Skozi muzejsko zbirko IMV se odpira vrata v fascinantno potovanje skozi evolucijo avtomobilske industrije in njen vpliv na družbo.

Kje in kdaj obiskati?

Muzejska Zbirka IMV se nahaja v Drgančevju, delu Novega mesta, z označenim dovozom le 500 m stran od križišča cest iz smeri avtoceste Nm vzhod – Metlika ter Center Nm – Šentjernej v smeri Šentjerneja. Ob prihodu se zavijete v levo in sledite skrajni levi cesti, ki vas bo vodila v dolino.

Vabljeni k obisku Muzejske Zbirke IMV vsako soboto od 10:00 do 12:00 ure. Za organizirane obiske skupin izven teh ur se prosimo predhodno dogovorite za urnik. Naša muzejska zbirka vam odpira vrata v fascinantni svet avtomobilske zgodovine, ki ga boste lahko raziskovali ob strokovnem vodenju ali samostojnem odkrivanju.

Ogled je voden, zato si za optimalno doživetje rezervirajte uro do uro in pol časa.

Cene vstopnic

Odrasli: 4,00 EUR

Organizirane skupine učencev, dijakov, študentov in upokojencev: 3,00 EUR/ osebo

Otroci do 12. leta v spremstvu staršev: brezplačno

Pred muzejsko zgradbo je na voljo parkirni prostor za do 10 osebnih vozil ali dva avtobusa. Toaletnih prostorov na samem mestu ni, vendar je bencinska črpalka OMV, oddaljena le 100 m od parkirišča, na voljo za obiskovalce.

Drgančevje 8000
8000 Novo mesto

Kontakt