Šentjernejska učna pot

V Šentjerneju se nahaja izjemna izobraževalna učna pot, ki vas popelje skozi čudovito naravno in kulturno dediščino tega območja. Središče poti se nahaja v neposredni bližini šole ter vrtca, v zaledju prometnic, in je enostavno dostopna za vse generacije.Ta pot vam ponuja nepozabno izkušnjo in spodbuja raziskovanje značilnosti pokrajine ter pomen varovanja naravnega habitata in kulturne dediščine. Na poti boste občudovali znamenitosti, kot je Čampatov toplar, ki je vpisan v register kulturne dediščine. 

Lahko se tudi odpravite na sprehod do Gorjancev in se naužijete čudovitega razgleda.Za otroke so na poti zanimiva otroška igrala, kot so igra klinčkanje, konjske dirke in petelinje dirke. Te igre spodbujajo gibanje, domišljijo in ustvarjalnost.Na poti lahko obiskovalci uživajo tudi v interaktivni točki – E-knjigi, kjer se lahko naučijo o pomenu Šentjernejske učne poti in značilnostih naravne in kulturne dediščine Šentjerneja ter okolice. Za sprostitev si lahko privoščite počitek na pametni klopi, ki služi kot polnilna postaja za električna kolesa, skiroje in druge mobilne naprave. To je idealno za obiskovalce, ki si želijo raziskovati Šentjernej in njegovo okolico na trajnosten način. 

Želimo spodbuditi domačine in obiskovalce, da se večkrat odpravijo na pot z električnim kolesom ali skirojem, saj s tem pripomorejo k ohranjanju čiste narave. Šentjernejska učna pot je pomembna družabna, rekreacijska in sprehajalna površina, namenjena vsem generacijam. Vabljeni, da se odpravite na to čudovito potovanje skozi naravno in kulturno dediščino tega območja.

Šentjernejska učna pot, Šentjernej
Other