Slovenia Green Wellness Route

Slovenia Green Wellness Route v Sloveniji združuje fantastično kolesarjenje, trajnostno potovanje, kulturno pestrost, vrhunsko gastronomijo ter sprostitev v najboljših naravnih zdraviliščih, ustvarjajoč edinstveno doživetje vsak dan. Kolesarska pot vas pripelje tudi v Novo mesto.

Ob reki Krki prispete v Novo mesto, prestolnico Dolenjske, ki privablja s čudovito naravo, odlično hrano in bogato zgodovino. Junija se tu konča etapa dirke Po Sloveniji, idealno za kolesarje.

Obiščite staro mestno jedro z velikim trgom ter Dolenjski muzej s številnimi razstavami o zgodovini in kulturi. Kolo lahko postavite in se sprehodite ob reki ali do vinorodne Trške Gore ter uživate v ribolovu.

Hotel Grad Otočec ponuja ekskluzivno nočitev na otoku, Term Krka pa nudijo tudi manj grajske nastanitve s savnami in bazeni ob reki Krki.

V Hiši Fink, uživajte v kulinaričnih užitkih Damjana in Tanje Fink ter ekipe, med katero je tudi Gregor Kren, slovenski sommelier leta 2022. Pričakujte sezonski meni ob izjemni vinski izbiri, ki bo zaključil vaš kolesarski dan.

Novo mesto, Slovenija
8000 Novo mesto