Vinska klet Colnar

Vinska klet Colnar se nahaja na Trški gori nad Novim mestom. Obdelujejo 10 hektarov vinogradov na štirih različnih parcelah. V kleti uporabljajo sodobno tehnologijo, pridobljeno znanje doma in v tujini pa nenehno nadgrajujejo. Vse fermentacije delajo podaljšano, z namenom ohranitve polnosti in sadnosti vin. Da delajo odlična vina, potrjujejo ne samo vzorno obdelani vinogradi, ampak tudi številna priznanja, kot so dvakratni naziv Kralja cvička leta 2008 in 2014, na Tednu cvička najboljše ocenjeni cviček leta 2020 ter tudi odlične ocene na ocenjevanju Decanter 2019, kjer so za vino Cviček prejeli bronasto medaljo, za vino Rosé pa zlato medaljo. 

Vinska klet Colnar ima vsak petek in soboto med 11:00 in 21:00 uro odprta vrata za obiskovalce in mimoidoče. Brez predhodne najave je možna degustacija vin ter ogled kleti. Poleg tega pa so na voljo tudi prigrizki iz domačih dobrot. 

Vrata vinske kleti pa Colnarjevi z veseljem odprejo tudi najavljenim skupinam, ki jim po predhodnem dogovoru pripravijo kosilo ali večerjo. Pri tem se trudijo gostom z doma pridelano hrano približati Dolenjsko prek kulinarike in vina.

Vinska klet Colnar, Črešnice 124, Otočec
Novo mesto
+386 (0)31 288 724
info@colnar.si

Kontakt