Iz trebanjskega koša

Dobrodošli na 33. tradicionalni prireditvi Iz trebanjskega koša – osrednji turistično-kulinarični prireditvi v Trebnjem, ki združuje lokalno kulinariko, zabavo in kulturne dogodke ter doživetja za vso družino.

Dogodek se bo odvijal na različnih lokacijah v mestnem parku Trebnje in bo ponujal pester program za vse generacije. Od jutranjih ustvarjalnih delavnic za otroke do večerne zabave z živo glasbo, vsakdo bo našel nekaj zase.

Program Prireditve

9.00Plesni in pevski vrtiljak | Začnite dan s prikupnimi nastopi lokalnih plesnih in pevskih skupin, ki bodo poskrbele za pravo vzdušje že od jutra.

10.00 Predstava Repki (Trkaj) | Otroci bodo uživali v predstavi Repki, ki jo bo popestril priljubljeni slovenski glasbenik Trkaj.

11.00Likovna ustvarjalnica z Majo Kastelic in Marto Bartolj. V dopoldanskem času boste imeli priložnost, da ustvarjate s svetovno znanima in večkrat nagrajenima ilustratorkama iz občine Trebnje.

Cvetlična, kmečka in rokodelska tržnica | Dopoldan bo na voljo obogatena sobotna tržnica, kjer boste lahko kupili sveže, lokalne in tradicionalne izdelke naših pridnih ponudnikov. Poleg pekovski in mesnih izdelkov bo ponujala tudi rokodelske, mlečne izdelke, sadje, knjige in cvetlični kotiček.

17.45Gasilska parada ob 140-letnici PGD Trebnje | Pridružite se nam ob praznovanju pomembne obletnice Prostovoljnega gasilskega društva Trebnje z veličastno parado gasilcev in gasilskih vozil.

18.30Preplet pesmi in plesa | Uživajte v čudovitem prepletu pesmi in plesa društev iz trebanjske občine.

20.30Čas za ples in zabavo | Večer bo poskrbel za nepozabno zabavo z nastopi glasbenih skupin Kvatropirci, Victory in Drugi vagon. Pridite in zaplešite z nami!

Spremljevalni program

  • Ustvarjalnice za otroke: Ustvarjalne delavnice, kjer bodo otroci lahko pokazali svojo domišljijo in spretnosti. Preizkusili se bodo lahko v izdelovanju origamijev, kronic, likovnih izdelkov in se prepustili poslikavi obraza.
  • Spoznajte turistične destinacije občine Trebnje, ki vas vabijo na Frušt’k na dekci, stojnice Domače, sveže, tradicionalno in delavnico Zdravo z naravo.

Ne zamudite tega čudovitega dneva, ki bo združil okuse, kulturo in zabavo v središču Trebnjega. Vabljeni, da se pridružite in ustvarite nepozabne spomine!

Trebnje, Slovenija
8210 Trebnje
15. 6. 2024 od 09:00 do 23:59