Galerija likovnih samorastnikov Trebnje

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje od leta 1994 deluje v okviru javnega zavoda CIK Trebnje, njeni začetki pa segajo v leto 1971. V galeriji je urejena zbirka likovnih del naivnih in samoraslih umetnikov, ki je nastala kot rezultat dejavnosti Tabora likovnih samorastnikov (prvič organiziran leta 1968). Z obširno zbirko, v kateri je zastopanih več kot 320 avtorjev iz 50 držav, galerija redno organizira razstave, predavanja, pogovore in predstavitve. Dela iz zbirke je galerija predstavila v Sloveniji, pa tudi na Poljskem, Slovaškem, v Italiji, na Hrvaškem in v Srbiji. Galerija s Tabori raziskuje sodobne smernice samorastništva, umetniki pa na Taborih razstavljajo svoja dela, ustvarjajo in izmenjujejo ideje.

Zimski odpiralni čas (1. 10.-30. 4.): 

torek, sreda, četrtek, petek: od 10:00 do 18:00 

sobota od 14:00 do 18:00 

Poletni odpiralni čas (1. 5.-30.9.): 

torek, sreda, četrtek, petek: od 10:00 do 19:00 

sobota od 14:00 do 19:00 

Galerija je za obiskovalce zaprta vsako nedeljo in ponedeljek ter ob naslednjih državnih praznikih: 1. 1., 1. 5., 1. 11. in 25. 12. Za najavljene skupine je obisk galerije možen tudi izven odpiralnega časa. 

!Novo! Virtualni vodnik Samo Rastnik 

Pridružite se nam na izjemni virtualni avanturi z umetniškim navdušencem Samom Rastnikom! S pomočjo vašega pametnega telefona bo Samo vaš osebni vodnik skozi galerijo likovnih samorastnikov Trebnje, ki se ponaša z edinstveno zbirko naivne umetnosti. S svojim globokim poznavanjem zgodovine galerije in Mednarodnega tabora likovnih samorastnikov, bo Samo delil zanimive podrobnosti o vsaki umetnini in vas izzval, da s pomočjo njegovih namigov odkrijete njihove skrite detajle. Pri tem boste spoznavali različne tehnike, ki so značilne za naivno umetnost, ter poglobili svoje poznavanje te umetniške zvrsti. Zabeležite ta edinstveno doživetje in ustvarite nepozabne spomine. 

Obiščite galerijo in naložite brezplačno aplikacijo na svoj telefon.

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, Goliev trg 1, Trebnje
Other
+386 (0)31 371 404
galerija@ciktrebnje.si

Kontakt