Advent na Dolenjskem

Čarobna doživetja

Dolenjska, srce pristnih doživetij, se v decembru preobrazi v čarobno deželo praznikov in radosti. Ko se prve snežinke spustijo sredi idiličnih dolenjskih vasic, zažarijo ulice in trgi v živahni svetlobi prazničnih okraskov, pričarajoč občutek topline in prazničnega pričakovanja.

Ta čarobni mesec na Dolenjskem je prežet s številnimi raznolikimi dogodki, ki obiskovalcem ponujajo raznolike praznične užitke. Božični sejmi z dišečimi stojnicami ponujajo domače dobrote, obrtniške izdelke ter priložnost za odkrivanje unikatnih daril. Koncerti, ki sežejo v vse glasbene žanre, privabljajo ljubitelje umetnosti z vseh koncev, hkrati pa vzdušje bogatijo s pridihom tradicije in sodobnosti.

Kulinarična razvajanja in silvestrski paketi

Paketi in ostala ponudba

Ko zadiši po praznikih

Ajdova potica z lešniki

Praznična peka obudi čar domačnosti in vonj po praznikih, teh pa pri nas ni brez potice. Na dolenjskem poznamo različne nadeve, pa tudi moko iz katere naredimo izjemno okusno testo. Vabimo vas, da letos preizkusite naš recept.

Blog

Decembrska praznovanja na Dolenjskem nekoč in danes

Adventni čas v zadnjem času povezujemo predvsem z obdobjem 4 tednov pred božičem, ki je namenjeno pripravam na enega največjih krščanskih praznikov. Simbol tega časa so adventni venčki, ki so jih včasih izdelovali tudi po dolenjskih domovih.