Dolenjska, drugačna doživetja

Odprte zidanice

Ste se kdaj spraševali, kakšno je življenje pridelovalcev vina? Kakšen je občutek, ko se sprehajate in skrbite za svoje vinske trte ter okušate rezultate svojega dela? To izkušnjo vam lahko podarijo dolenjske zidanice ter vam s svojo avtohtonostjo pričarajo nepozabne trenutke.

Odprte zidanice pohodnikom in ostalim obiskovalcem odpira duri vinskih hramov, kjer lahko okušate dobrote marljivih trškogorskih vinogradnikov. Na prvem mestu je to avtohtoni cviček, ki je zvrst rdečih in belih sort grozdja ali vina. Vinogradniki poleg cvičkovih sort – žametne črnine, modre frankinje, kraljevine in laškega rizlinga pridelujejo tudi druga sortna vina in penine. Za svoje pridelke so prejeli priznanja na največjih ocenjevanjih vin pri nas in v tujini. In da je vino najboljše, ko se ga iz soda natoči v kozarec, boste obiskovalci dodobra spoznali v Odprtih zidanicah Trške gore.


Vabljeni torej v zidanice h gostoljubnim vinogradnikom na okušanje božje kapljice, kot je vino poimenoval dolenjski rojak in ambasador cvička, pesnik Tone Pavček.


ODPIRALNI ČAS: sobota in nedelja, od 9. do 19. ure

Informacije: +386(0)40 65 00 51


Seznam odprtih zidanicDruštvo vinogradnikov Trška Gora | Sevno 13, Novo mesto

td.trskagora@gmail.com | www.trskagora.siPešpot Odprte zidanice

Oglejte in naložite si Pešpot Odprte zidanice


(zemljevid zidanic)

rezerviraj