Animirana pustolovščina v Novem mestu

Ste vedeli, da je Novo mesto znano kot mesto situl in se ponaša z bogatimi arheološkimi najdbami? Že poznate zgodbe zidanic in si želite okusiti zidaniške dobrote? Kako dobro poznate dolenjskega vinskega posebneža? 

V Novem mestu so živele in ustvarjale pomembne osebnosti, kot so Leon Štukelj, Janez Trdina, Dragotin Kette, Božidar Jakac … Sprehodite se z nami čez muzejske vrtove in spoznajte dragocenosti Dolenjskega muzeja. Skozi bogato zgodovino in zgodbe Novega mesta vas bo preko doživetij popeljala halštatska kneginja. Na poti vas bo kneginja poprosila za pomoč pri reševanju izzivov, iskanju izgubljenih predmetov potem pa vas bo za pomoč nagradila z lepimi razgledi, skritimi kotički in osvežitvijo. 

Raziskovanje mesta bomo pričeli na znamenitem Bregu, spoznali sakralno dediščino mesta, raziskovanje nadaljevali na vodenem ogledu Dolenjskega muzeja in obiskali botro Jožefino, ki vas bo pogostila z tradicionalnimi dobrotami.


Trajanje programa: 2 uri

Cena: 18,00 EUR /odrasli; 12,00 EUR /otroci od 3. leta dalje

Vključeno: animacija za vso družino, sprehod po mestu z obiskom Dolenjskega muzeja, Frančiškanske cerkve, Kapiteljske cerkve, spoznavanje zidaniške tradicije s pogostitvijo.

Animirana pustolovščina v Novem mestu,
Novo mesto
+386 31 751 860
info@veseladozivetja.si

Kontakt