Skrivnosti Dolenjske

Delček bogate dediščine Dolenjske lahko zdaj spoznate s pomočjo dveh mobilnih aplikacij, ki vas popeljeta na tri izjemno zanimive lokacije. V Novem mestu se virtualno doživetje osredotoča na ogled mestnih znamenitosti v starem mestnem jedru, na Bazi 20 v skrivnostnem Kočevskem rogu odkriva podrobnosti iz življenja v času 2. svetovne vojne, na Vinjem Vrhu pa vodi v prazgodovinski čas. Naložite si aplikaciji in spoznajte skrivnosti Dolenjske.

Doživetje Novega mesta

Brezplačni virtualni vodnik vas popelje skozi zgodovinsko bogato dediščino starega mestnega jedra Novega mesta. Mestne znamenitosti boste spoznavali v povsem novi luči, skozi oči znamenitih osebnosti, ki so pomembno prispevale k razvoju mesta ob Krki.

Raziskovanje skrivne Baze 20

Baza 20 je bila med 2. svetovno vojno sedež političnega odporniškega gibanja in je edini na tako skriven način zgrajen in avtentično ohranjen sedež vodstva kakega odporniškega gibanja v Evropi. 

Doživetje Vinjega Vrha

V Beli Cerkvi boste najprej poiskali Time Turista, od tam pa se kot virtualni arheolog skupaj z glavnim vojščakom Neustrašnim podali na odkrivanje območja arheološkega najdišča po devetih postajah