Reka Krka

Reka Krka pozna nešteto zgodb in pripovedi teh krajev. Ta smaragdna lepotica vas bo začarala s svojim umirjenim tokom in vpletenostjo v življenje ljudi. Zato si vzemite čas ter se podajte na raziskovanje njenih bregov, skočite v čisto vodo ali pa se na pot podajte kar s čolnom, kajakom ali sup-om

Lehnjak 

Krka je edina slovenska reka, ki v svoji strugi ustvarja lehnjak. Z njegovo pomočjo tvori različne otoke, pregrade in pragove, preko katerih voda pada v slapu. To je še posebej zanimivo za tiste, ki si želijo reko raziskovati v čolnih ali kajakih.

Mlin in žage

Dolina Krke se ponaša s prepletanjem naravne in kulturne dediščine. Med slednjo spadajo predvsem izginjajoči mlini in žage, ki so v preteklosti predstavljali pomemben del življenja domačinov. Najslavnejša sta bila Seidlov mlin in žaga v starem jedru Novega mesta.

Mostovi 

Svojevrsten pečat so pokrajini podarili tudi mostovi. Preko reke je svoje čase vodilo mnogo lesenih mostov, dandanes pa so v bližini Novega mesta ohranjeni sledeči: pri vasi Loke, pri vasi Otočec in ob gradu Otočec.

Vodne aktivnosti 

Zabavo in osvežitev boste zagotovo vedno našli na bregovih Krke. Obiščite številna kopališča ali pa se predajte užitkom čolnarjenja. Posebno doživetje predstavlja vožnja s splavom, na katerem lahko celo večerjate ali se udeležite glasbenega večera! V čast reki se vsako leto odvija prireditev Noč na Krki, ki predstavlja vrhunec sezone.